Yavru kedinin gözüne giren ot çıkarıldı

Karadeniz 17.06.2019 - 16:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3100+ kez okundu.
 

Yavru kedinin gözüne giren ot çıkarıldı

ZONGULDAK'ın Alaplı ilçesinde, yavru kedinin gözüne giren pisipisi otu ameliyatla çıkartıldı. Alaplı ilçe merkezinde yavru kedinin bir gözünün kapalı olduğunu gören vatandaşlar, durumu Alaplı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bildirdi. Merkeze getirilen yavru kedinin gözüne pisipisi otu battığı belirlendi. Yaklaşık 1 saatlik operasyonun ardından kedinin gözüne giren ot çıkarıldı. Alaplı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Veterineri Muhammet Emin Güngör, sıcak havalarda evcil hayvanlarla ilgili en çok görülen vakalar arasında, pisipisi otu kaçması olduğunu söyledi.   Pisipisi otunun yeşil alanlarda oynayan kedi ve köpekler için çok büyük bir tehlike olduğunu belirten Güngör, “Olay yerinden ekiplerimiz yavru kediyi alarak merkezimize getirdi. Yavru kedinin bir gözü kapalıydı. Yaptığımız tedavi sırasında gözüne pisipisi otu kaçtığını gördük. Uzun sürede orada kaldığını ve ilerlediğini fark ettik. Gözüne büyük ölçüde hasar vermiş. Kediyi kurtarmak için hemen ameliyata aldık. 1 saat süren operasyonun ardından pisipisi otunu yavru kedinin gözünden çıkartarak sağlığına kavuşturduk. Yavru kedimiz çok iyi durumda ilk aldığımız yere tekrar bıraktık. Vatandaşlar kediye çok iyi bakıyor.” dedi.  

ZONGULDAK'ın Alaplı ilçesinde, yavru kedinin gözüne giren pisipisi otu ameliyatla çıkartıldı. Alaplı ilçe merkezinde yavru kedinin bir gözünün kapalı olduğunu gören vatandaşlar, durumu Alaplı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bildirdi. Merkeze getirilen yavru kedinin gözüne pisipisi otu battığı belirlendi. Yaklaşık 1 saatlik operasyonun ardından kedinin gözüne giren ot çıkarıldı. Alaplı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Veterineri Muhammet Emin Güngör, sıcak havalarda evcil hayvanlarla ilgili en çok görülen vakalar arasında, pisipisi otu kaçması olduğunu söyledi.

 

Pisipisi otunun yeşil alanlarda oynayan kedi ve köpekler için çok büyük bir tehlike olduğunu belirten Güngör, “Olay yerinden ekiplerimiz yavru kediyi alarak merkezimize getirdi. Yavru kedinin bir gözü kapalıydı. Yaptığımız tedavi sırasında gözüne pisipisi otu kaçtığını gördük. Uzun sürede orada kaldığını ve ilerlediğini fark ettik. Gözüne büyük ölçüde hasar vermiş. Kediyi kurtarmak için hemen ameliyata aldık. 1 saat süren operasyonun ardından pisipisi otunu yavru kedinin gözünden çıkartarak sağlığına kavuşturduk. Yavru kedimiz çok iyi durumda ilk aldığımız yere tekrar bıraktık. Vatandaşlar kediye çok iyi bakıyor.” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi