YENİ DÖNEMDE OKULLAR ARTIK BÖYLE OLACAK

Eğitim 20.05.2020 - 16:08, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2295+ kez okundu.
 

YENİ DÖNEMDE OKULLAR ARTIK BÖYLE OLACAK

Corona virüsünde örnek ülkede okullar açıldı: İlk görüntüler geldi Corona virüsü salgınına zamanında müdahale ederek öne çıkan ülkelerin başında gelen Güney Kore'de liseliler okullara geri döndü... 5 aylık tatilin ardından okullarda çekilen görüntüler uluslararası kamuoyunun gündemine otururken öğretmenler ise, "Maske taktıkları için öğrencileri ayırt etmek çok güç" dedi. 51 milyondan fazla nüfusa sahip olmasına rağmen sadece 263 insanın yaşamını yitirdiği Güney Kore’de normalleşme süreci devam ediyor… Bugün 5 aylık bir aranın ardından Güney Kore’de lise öğrencileri okullar ageri döndü. Termal tarayıcıdan geçerek okul binasına giren liseliler derslerden sonra öğle yemeğini özel olarak tasarlanan yemekhanelerde yedi. Masaların arasına cam bölmeler yerleştirilirken, her öğrenci kendi bölmesinde yemeğini yedi. BBC’ye konuşan Chungam Lisesi’nde görevli öğretmen Cho Sung-jin, “Maske ile ders anlatmak çok zor. Sesinizi yükseltirken nefes almak çok zor” ifadesini kullandı. Cho Sung-jin, “Ayrıca bütün öğrenciler birbirine benzeyen maskeler taktığı için öğrencileri tanımak çok zor” dedi. Güney Kore’de okullar açılmadan önce bazı kritik değişiklikler uygulanmıştı. Ders saatleri ve öğle yemeği arası ile teneffüs saatleri değiştirilirken sınıflarda plastik bölmeler oluşturulmuştu.

Corona virüsünde örnek ülkede okullar açıldı: İlk görüntüler geldi


Corona virüsü salgınına zamanında müdahale ederek öne çıkan ülkelerin başında gelen Güney Kore'de liseliler okullara geri döndü... 5 aylık tatilin ardından okullarda çekilen görüntüler uluslararası kamuoyunun gündemine otururken öğretmenler ise, "Maske taktıkları için öğrencileri ayırt etmek çok güç" dedi.


51 milyondan fazla nüfusa sahip olmasına rağmen sadece 263 insanın yaşamını yitirdiği Güney Kore’de normalleşme süreci devam ediyor… Bugün 5 aylık bir aranın ardından Güney Kore’de lise öğrencileri okullar ageri döndü.


Termal tarayıcıdan geçerek okul binasına giren liseliler derslerden sonra öğle yemeğini özel olarak tasarlanan yemekhanelerde yedi. Masaların arasına cam bölmeler yerleştirilirken, her öğrenci kendi bölmesinde yemeğini yedi.


BBC’ye konuşan Chungam Lisesi’nde görevli öğretmen Cho Sung-jin, “Maske ile ders anlatmak çok zor. Sesinizi yükseltirken nefes almak çok zor” ifadesini kullandı. Cho Sung-jin, “Ayrıca bütün öğrenciler birbirine benzeyen maskeler taktığı için öğrencileri tanımak çok zor” dedi.


Güney Kore’de okullar açılmadan önce bazı kritik değişiklikler uygulanmıştı. Ders saatleri ve öğle yemeği arası ile teneffüs saatleri değiştirilirken sınıflarda plastik bölmeler oluşturulmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi