Yıllanmış kumaşları ilmek ilmek işliyor

Karadeniz 16.09.2020 - 09:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1459+ kez okundu.
 

Yıllanmış kumaşları ilmek ilmek işliyor

SİNOP’ta tarihi Pervane Medresesi’nde atölyesi bulunan Nuriye Özpınar (70), sandıklarda saklanan yıllanmış yöresel kumaşları ilmek ilmek işliyor. 18 yıldır el emeği, göz nuru ürünler yapan Özpınar, ev ekonomisine de katkı sağlıyor. Tarihi Pervane Medresesi’nde esnaf olan Nuriye Özpınar, sandıklarda saklanan yöresel keten kumaşları ve eski çarşafları, eliyle işleyerek geçimini sağlıyor. 18 yıldır keten kumaşları ilmek ilmek işleyen Özpınar, çarşaf, dokuma keten, dokuma peşkir, çanta, gömlek ve masa örtüsü yapıp satıyor. Ev ekonomisine de katkı sağlayan Özpınar, çalışma azmiyle herkese örnek oluyor.   ‘PANDEMİ İŞLERİMİZİ ETKİLEDİ’ Sandıklarda saklanan kumaşları değerlendirmek için çalıştığını anlatan Özpınar, "Bu yıllanmış kumaşları cüzi bir ücret karşılığında alıyorum. Çarşaf, dokuma keten, dokuma peşkir, çanta, gömlek ve masa örtüsü alarak değerlendiriyorum. Gelen kumaşlar yaka olarak geliyor, ben de onların yanlarına kumaşlar ekleyerek elbise veya gömlek yapıyorum. Paçalı kumaşlar geliyor onları da sökerek çantalar oluşturdum. Ketenin dayanma ömrü çok uzun. Kıyafet olarak kullanıldığında eskimez, içinde naylon olmadığı için terletmez. Sinop’un çeşitli yörelerinden kumaşlar alıyorum. Özellikle pandemi süreci biz esnafları çok etkiledi, 2 ay hiç çalışamadık. Şu anda da çok az işimiz oluyor” dedi. 

SİNOP’ta tarihi Pervane Medresesi’nde atölyesi bulunan Nuriye Özpınar (70), sandıklarda saklanan yıllanmış yöresel kumaşları ilmek ilmek işliyor. 18 yıldır el emeği, göz nuru ürünler yapan Özpınar, ev ekonomisine de katkı sağlıyor. Tarihi Pervane Medresesi’nde esnaf olan Nuriye Özpınar, sandıklarda saklanan yöresel keten kumaşları ve eski çarşafları, eliyle işleyerek geçimini sağlıyor. 18 yıldır keten kumaşları ilmek ilmek işleyen Özpınar, çarşaf, dokuma keten, dokuma peşkir, çanta, gömlek ve masa örtüsü yapıp satıyor. Ev ekonomisine de katkı sağlayan Özpınar, çalışma azmiyle herkese örnek oluyor.

 

‘PANDEMİ İŞLERİMİZİ ETKİLEDİ’ Sandıklarda saklanan kumaşları değerlendirmek için çalıştığını anlatan Özpınar, "Bu yıllanmış kumaşları cüzi bir ücret karşılığında alıyorum. Çarşaf, dokuma keten, dokuma peşkir, çanta, gömlek ve masa örtüsü alarak değerlendiriyorum. Gelen kumaşlar yaka olarak geliyor, ben de onların yanlarına kumaşlar ekleyerek elbise veya gömlek yapıyorum. Paçalı kumaşlar geliyor onları da sökerek çantalar oluşturdum. Ketenin dayanma ömrü çok uzun. Kıyafet olarak kullanıldığında eskimez, içinde naylon olmadığı için terletmez. Sinop’un çeşitli yörelerinden kumaşlar alıyorum. Özellikle pandemi süreci biz esnafları çok etkiledi, 2 ay hiç çalışamadık. Şu anda da çok az işimiz oluyor” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi