​Yılmaz ailesinde güreş, geleneksel spor dalı oldu

Karadeniz 04.08.2020 - 09:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2593+ kez okundu.
 

​Yılmaz ailesinde güreş, geleneksel spor dalı oldu

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde yaşayan eski güreşçi Bayram Yılmaz'ın (70) teşvikiyle 8 torunu da güreşçi oldu. 3 torunu milli olan Yılmaz, ayrıca ilçede birçok genci güreş sporuna kazandırdı.  Ereğli ilçesi Göktepe Mahallesi'nde yaşayan, 5 çocuğu ve 19 torunu olan Bayram Yılmaz, çocukluğunda başladığı güreş sporunda birçok başarı elde etti. Uzun yıllar yağlı güreş de yapan Yılmaz, 8 torununu güreşçi yaptı. Bayram Yılmaz, aynı zamanda mahalledeki gençleri de güreş sporuna yönlendirerek, bugüne kadar milli sporcular yetiştirdi. Yılmaz’ın 3 torunu milli olurken, torunlarından Merve Yılmaz 'yıldızlar kategorisi'nde dünya üçüncülüğü elde etti. Yılmaz, torunlarıyla birlikte pandemi dolayısıyla ara verilen yarışmalara hazır olmak için evlerinin bahçelerinde çalışmalarına devam ediyor.   Bayram Yılmaz, güreşin Türk geleneklerinde önemli yeri olduğunu ve yaşatmak için mücadele ettiğini söyledi. Torunlarını Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırladığını anlatan Yılmaz, "Ben çocuklara hiçbir zaman 'Antrenmana gidin' demem. Benim evde 20 kişiyiz, biz kalabalık bir aileyiz ama çocuklar; antrenman saatini, hangi gün, nereye güreşe gideceğini bilir. Bizde bu bir gelenek haline geldi. Güreşi çok seviyoruz. Dünya şampiyonasına katıldık. Kız torunum dünya 3'üncüsü oldu" dedi.    HEM GÜREŞÇİ HEM MADENCİ  Bayram Yılmaz'ın aynı zamanda Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) maden işçisi olarak çalışan torunu Resul Yılmaz (23) da 14 yaşında başladığı güreş ile 2014 Antalya Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Deste Küçük 2'ncisi, 2017-2018-2019 Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonaları'nda 2'ncilik elde ettiğini söyledi. Milli sporcu olarak güreş sporuna hizmet ettiğini belirten Resul Yılmaz, şunları söyledi:  "Maden işçisi olarak çalışıyorum aynı zamanda antrenmanlarımı yapıyorum. İnşallah hayatımıza güzel bir şekilde devam edeceğiz. Kardeşlerim var, arkadaşlarım var, onlara destek olurum inşallah. Ben dedemle beraber güreşlere gidiyordum. Ben başladım güreşe sonradan küçük kardeşlerim başladı, onlar da devam ediyor. Şimdi yeğenlerimize geçti bu gelenek. İnşallah bizde bu saltanat gibi gidecek. Dededen oğula devam edeceğiz inşallah."  Sefa Yılmaz (20) da dedesinin yönlendirmesiyle başladığı güreşte Türkiye'de katıldığı çeşitli yarışmalarda ikincilik ve üçüncülük dereceleri elde etti.   

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde yaşayan eski güreşçi Bayram Yılmaz'ın (70) teşvikiyle 8 torunu da güreşçi oldu. 3 torunu milli olan Yılmaz, ayrıca ilçede birçok genci güreş sporuna kazandırdı.  Ereğli ilçesi Göktepe Mahallesi'nde yaşayan, 5 çocuğu ve 19 torunu olan Bayram Yılmaz, çocukluğunda başladığı güreş sporunda birçok başarı elde etti. Uzun yıllar yağlı güreş de yapan Yılmaz, 8 torununu güreşçi yaptı. Bayram Yılmaz, aynı zamanda mahalledeki gençleri de güreş sporuna yönlendirerek, bugüne kadar milli sporcular yetiştirdi. Yılmaz’ın 3 torunu milli olurken, torunlarından Merve Yılmaz 'yıldızlar kategorisi'nde dünya üçüncülüğü elde etti. Yılmaz, torunlarıyla birlikte pandemi dolayısıyla ara verilen yarışmalara hazır olmak için evlerinin bahçelerinde çalışmalarına devam ediyor.   Bayram Yılmaz, güreşin Türk geleneklerinde önemli yeri olduğunu ve yaşatmak için mücadele ettiğini söyledi. Torunlarını Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırladığını anlatan Yılmaz, "Ben çocuklara hiçbir zaman 'Antrenmana gidin' demem. Benim evde 20 kişiyiz, biz kalabalık bir aileyiz ama çocuklar; antrenman saatini, hangi gün, nereye güreşe gideceğini bilir. Bizde bu bir gelenek haline geldi. Güreşi çok seviyoruz. Dünya şampiyonasına katıldık. Kız torunum dünya 3'üncüsü oldu" dedi. 

 

HEM GÜREŞÇİ HEM MADENCİ  Bayram Yılmaz'ın aynı zamanda Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) maden işçisi olarak çalışan torunu Resul Yılmaz (23) da 14 yaşında başladığı güreş ile 2014 Antalya Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Deste Küçük 2'ncisi, 2017-2018-2019 Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonaları'nda 2'ncilik elde ettiğini söyledi. Milli sporcu olarak güreş sporuna hizmet ettiğini belirten Resul Yılmaz, şunları söyledi:  "Maden işçisi olarak çalışıyorum aynı zamanda antrenmanlarımı yapıyorum. İnşallah hayatımıza güzel bir şekilde devam edeceğiz. Kardeşlerim var, arkadaşlarım var, onlara destek olurum inşallah. Ben dedemle beraber güreşlere gidiyordum. Ben başladım güreşe sonradan küçük kardeşlerim başladı, onlar da devam ediyor. Şimdi yeğenlerimize geçti bu gelenek. İnşallah bizde bu saltanat gibi gidecek. Dededen oğula devam edeceğiz inşallah."  Sefa Yılmaz (20) da dedesinin yönlendirmesiyle başladığı güreşte Türkiye'de katıldığı çeşitli yarışmalarda ikincilik ve üçüncülük dereceleri elde etti.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi