YSK Başkanını Oyu Belli oldu.

Siyaset 07.05.2019 - 14:16, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2794+ kez okundu.
 

YSK Başkanını Oyu Belli oldu.

Sadi Güven ‘seçim yenilenmesin’ demiş   YSK'nın 11 üyesinden Başkan Sadi Güven'in, İstanbul için AK Parti'nin yaptığı 'seçim yenilensin' talebine 'ret' oyu verdiği ortaya çıktı. 'İstanbul seçimleri yenilensin' diyen 7 üyenin isimlerini tek tek meclis kürsüsünden okuyan CHP lideri Kılıçdaroğlu bu hakimler için 'çete' benzetmesi yaptı. YSK, AK Parti’nin itirazı üzerine İstanbul'daki Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesine, 4’e karşı 7 ile yani oy çokluğuyla karar verdi.  YSK Başkanı Sadi Güven’in de ret oyu verdiği ortaya çıktı. Partisinin grup toplantısında bu konuya değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin yenilenmesi için ‘evet’ oyu veren 7 YSK üyesi hakimin isimlerini tek tek okuyarak hakimlere sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu “Hakim dediğin adam verdiği kararın arkasında duran adamdır. Satılık adam değildir. Siyasi baskılara boyun eğen adam değildir.” dedi. CHP lideri kabul oyu veren 7 hakim için “Çete” ifadesini kullandı.

Sadi Güven ‘seçim yenilenmesin’ demiş
 

YSK'nın 11 üyesinden Başkan Sadi Güven'in, İstanbul için AK Parti'nin yaptığı 'seçim yenilensin' talebine 'ret' oyu verdiği ortaya çıktı. 'İstanbul seçimleri yenilensin' diyen 7 üyenin isimlerini tek tek meclis kürsüsünden okuyan CHP lideri Kılıçdaroğlu bu hakimler için 'çete' benzetmesi yaptı.


YSK, AK Parti’nin itirazı üzerine İstanbul'daki Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesine, 4’e karşı 7 ile yani oy çokluğuyla karar verdi.  YSK Başkanı Sadi Güven’in de ret oyu verdiği ortaya çıktı.


Partisinin grup toplantısında bu konuya değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin yenilenmesi için ‘evet’ oyu veren 7 YSK üyesi hakimin isimlerini tek tek okuyarak hakimlere sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu “Hakim dediğin adam verdiği kararın arkasında duran adamdır. Satılık adam değildir. Siyasi baskılara boyun eğen adam değildir.” dedi. CHP lideri kabul oyu veren 7 hakim için “Çete” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi