1100 yıllık çınar ağacı bakıma alındı

SAMSUN 25.04.2021 - 16:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1605+ kez okundu.
 

1100 yıllık çınar ağacı bakıma alındı

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tekkeköy ilçesinde bulunan 1100 yıllık tarihi çınar ağacını bakıma aldı. Zarar vermeyen kimyasallarla ağacın etrafındaki çürük dokular ve mantar oluşmuş alanlar temizlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, anıt ağaçların uzun yıllar varlıklarını sağlıklı sürdürebilmeleri amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Tekkeköy ilçesi Hamzalı Mahallesi’ndeki 1100 yıllık çınar ağacının bakımını gerçekleştirdi. Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 3 yıl önce anıt ağaç olarak tescillenen 18 metre genişliğinde ve 35 metre yüksekliğindeki çınar ağacı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından detaylı bir şekilde bakıma alındı. Ağacın kovukları, mantar oluşmuş alanları ve çürümüş dokular temizlendi. Zarar vermeyen kimyasal ilaçlama ve gübreleme yapılarak ağacın uzun yıllar yaşaması için gerekli tedbirler alındı. ‘   TESCİLLİ ANIT AĞACIMIZIN DURUMU ÇOK İYİ’ Çalışmaları yerinde takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, anıt ağacın bulunduğu alanda bir proje geliştireceklerini ve burayı turizm destinasyonu olarak kullanmak istediklerini ifade etti. Başkan Demir, “1100 yıllık çınar ağacımızın ekiplerimizle birlikte restorasyonunu yapıyoruz. Türkiye’de bunun emsali bir kaç tane vardır. Tescilli anıt ağacımızın durumu çok iyi. Ağacımızın yeni teknikle birlikte bakımını gerçekleştiriyoruz. Bu çınar ağacının uzun yıllar daha yaşatma noktasında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Ağacın bulunduğu mülkiyetin sahibi Hamdi Akbaş ise ağaca bakım yaptıkları için Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. 

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tekkeköy ilçesinde bulunan 1100 yıllık tarihi çınar ağacını bakıma aldı. Zarar vermeyen kimyasallarla ağacın etrafındaki çürük dokular ve mantar oluşmuş alanlar temizlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, anıt ağaçların uzun yıllar varlıklarını sağlıklı sürdürebilmeleri amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Tekkeköy ilçesi Hamzalı Mahallesi’ndeki 1100 yıllık çınar ağacının bakımını gerçekleştirdi. Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 3 yıl önce anıt ağaç olarak tescillenen 18 metre genişliğinde ve 35 metre yüksekliğindeki çınar ağacı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından detaylı bir şekilde bakıma alındı. Ağacın kovukları, mantar oluşmuş alanları ve çürümüş dokular temizlendi. Zarar vermeyen kimyasal ilaçlama ve gübreleme yapılarak ağacın uzun yıllar yaşaması için gerekli tedbirler alındı. ‘

 

TESCİLLİ ANIT AĞACIMIZIN DURUMU ÇOK İYİ’ Çalışmaları yerinde takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, anıt ağacın bulunduğu alanda bir proje geliştireceklerini ve burayı turizm destinasyonu olarak kullanmak istediklerini ifade etti. Başkan Demir, “1100 yıllık çınar ağacımızın ekiplerimizle birlikte restorasyonunu yapıyoruz. Türkiye’de bunun emsali bir kaç tane vardır. Tescilli anıt ağacımızın durumu çok iyi. Ağacımızın yeni teknikle birlikte bakımını gerçekleştiriyoruz. Bu çınar ağacının uzun yıllar daha yaşatma noktasında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Ağacın bulunduğu mülkiyetin sahibi Hamdi Akbaş ise ağaca bakım yaptıkları için Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi