3600 ek gösterge', 'EYT' ve 'asgari ücret' açıklaması

Türkiye 30.03.2022 - 20:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1968+ kez okundu.
 

3600 ek gösterge', 'EYT' ve 'asgari ücret' açıklaması

AK Parti'li Akbaşoğlu'ndan '3600 ek gösterge', 'EYT' ve 'asgari ücret' açıklaması AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, 3600 ek gösterge düzenlemesinin temmuz ayına kadar bu yasama döneminde çıkarılacağını, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve asgari ücrette ara zam durumunun da ele alınacağını söyledi. AK Parti'li Akbaşoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Meclis gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akbaşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Kılıçdaroğlu, 6 kişinin imzaladığı bildiriyi hangi büyükelçiye düzelttirdin açıkla" ifadesinin hatırlatılması üzerine, "Türkiye'de büyükelçilerle mekik diplomasisinde görüşen siyasi parti genel başkanları var. Bu manada mektup yazan genel başkanlar var büyükelçilere. Konunun bu bağlamda değerlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu. '3600 EK GÖSTERGEYİ TEMMUZA KADAR ÇIKARACAĞIZ'   Akbaşoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı "Kahraman Türk polisine 3600 ek göstergeyi çıkartmak da inşallah bize nasip olacak" açıklamasının hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu: "Daha önce zikredilen kadrolarla ilgili geniş bir çalışma yapılıyor. Bu konuda paydaşlarla birlikte 2 toplantı gerçekleştirildi. Bu, bir yasal çerçeveye, teklife dönüştürülmek için genel kurulumuza gelecek. 3600 ek göstergeyi polislerimize mutlaka vereceğiz. Bununla beraber sözleşmeli personelimizin durumu ele alınacak ve sonra da EYT'li kardeşlerimizin durumu ele alınacak ve 2022 yılı içinde kamuoyuyla paylaşılacak. Asgari ücretle ilgili olarak yılın ikinci yarısında memur ve emeklilere bir maaş artışı söz konusu olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınarak kamuoyuyla paylaşılacaktır. 3600 ile ilgili geniş spektrumlu bir çalışma yapılıyor. Bu konuda paydaşlarla beraber 2 toplantı gerçekleştirildi. İnşallah 3600 ek göstergeyi temmuza kadar bu yasama döneminde çıkaracağımızı net bir şekilde ifade ediyorum

AK Parti'li Akbaşoğlu'ndan '3600 ek gösterge', 'EYT' ve 'asgari ücret' açıklaması


AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, 3600 ek gösterge düzenlemesinin temmuz ayına kadar bu yasama döneminde çıkarılacağını, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve asgari ücrette ara zam durumunun da ele alınacağını söyledi.


AK Parti'li Akbaşoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Meclis gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akbaşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Kılıçdaroğlu, 6 kişinin imzaladığı bildiriyi hangi büyükelçiye düzelttirdin açıkla" ifadesinin hatırlatılması üzerine, "Türkiye'de büyükelçilerle mekik diplomasisinde görüşen siyasi parti genel başkanları var. Bu manada mektup yazan genel başkanlar var büyükelçilere. Konunun bu bağlamda değerlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.


'3600 EK GÖSTERGEYİ TEMMUZA KADAR ÇIKARACAĞIZ'
 

Akbaşoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı "Kahraman Türk polisine 3600 ek göstergeyi çıkartmak da inşallah bize nasip olacak" açıklamasının hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:


"Daha önce zikredilen kadrolarla ilgili geniş bir çalışma yapılıyor. Bu konuda paydaşlarla birlikte 2 toplantı gerçekleştirildi. Bu, bir yasal çerçeveye, teklife dönüştürülmek için genel kurulumuza gelecek. 3600 ek göstergeyi polislerimize mutlaka vereceğiz. Bununla beraber sözleşmeli personelimizin durumu ele alınacak ve sonra da EYT'li kardeşlerimizin durumu ele alınacak ve 2022 yılı içinde kamuoyuyla paylaşılacak. Asgari ücretle ilgili olarak yılın ikinci yarısında memur ve emeklilere bir maaş artışı söz konusu olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınarak kamuoyuyla paylaşılacaktır. 3600 ile ilgili geniş spektrumlu bir çalışma yapılıyor. Bu konuda paydaşlarla beraber 2 toplantı gerçekleştirildi. İnşallah 3600 ek göstergeyi temmuza kadar bu yasama döneminde çıkaracağımızı net bir şekilde ifade ediyorum

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi