AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI AÇIKLANDI.

Ekonomi 28.03.2025 - 17:23, Güncelleme: 28.03.2025 - 17:23 7270 kez okundu.
 

AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI AÇIKLANDI.

Açlık ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı! Mart Ayı Türk-İş Raporuna göre müdürlerde yoksul
Türk-İş'in Mart ayı raporuna göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 23.615 TL, yoksulluk sınırı ise 76.922 TL'ye yükseldi Türk-İş'in Mart ayına dair hazırladığı araştırma raporuna göre, açlık ve yoksulluk sınırları önemli bir artış gösterdi. Açıklanan rakamlara göre Okul Müdürü ve İlçe Müdürleri de yoksullar sınıfına dahil oldu Dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenebilmesi için gereken aylık gıda harcaması, yani açlık sınırı, 23.615 TL'ye yükseldi. Bunun yanı sıra, bu ailenin gıda, barınma, ulaşım ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gerekli olan toplam harcama tutarı ise 76.922 TL'ye çıktı. Türk-İş verilerine göre, başkent Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 23.615,12 TL olurken, aynı ailenin yoksulluk sınırı ise 76.922,23 TL'ye ulaştı. Bu rakam, ailenin gıda harcamalarının yanı sıra giyim, barınma (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, sağlık, eğitim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarının da dikkate alındığı bir toplam tutarı yansıtıyor. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti de önemli bir artış gösterdi. Mart ayında yapılan hesaplamalara göre, bir bekar çalışanın temel yaşam maliyeti aylık 30.617,43 TL olarak belirlendi. Ayrıca, Türk-İş'in verilerine göre, gıda harcamalarındaki artış da dikkat çekici bir şekilde yükseldi. Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda harcaması, bir önceki aya kıyasla yüzde 1,25 oranında arttı. 2025 yılının ilk üç ayında gıda harcamalarındaki artış oranı yüzde 12 olarak hesaplandı. Yıllık artış ise yüzde 40,62'ye yükselirken, yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 54,87 olarak belirlendi.
Açlık ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı! Mart Ayı Türk-İş Raporuna göre müdürlerde yoksul

Türk-İş'in Mart ayı raporuna göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 23.615 TL, yoksulluk sınırı ise 76.922 TL'ye yükseldi

Türk-İş'in Mart ayına dair hazırladığı araştırma raporuna göre, açlık ve yoksulluk sınırları önemli bir artış gösterdi. Açıklanan rakamlara göre Okul Müdürü ve İlçe Müdürleri de yoksullar sınıfına dahil oldu

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenebilmesi için gereken aylık gıda harcaması, yani açlık sınırı, 23.615 TL'ye yükseldi. Bunun yanı sıra, bu ailenin gıda, barınma, ulaşım ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gerekli olan toplam harcama tutarı ise 76.922 TL'ye çıktı.

Türk-İş verilerine göre, başkent Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 23.615,12 TL olurken, aynı ailenin yoksulluk sınırı ise 76.922,23 TL'ye ulaştı. Bu rakam, ailenin gıda harcamalarının yanı sıra giyim, barınma (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, sağlık, eğitim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarının da dikkate alındığı bir toplam tutarı yansıtıyor.

Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti de önemli bir artış gösterdi. Mart ayında yapılan hesaplamalara göre, bir bekar çalışanın temel yaşam maliyeti aylık 30.617,43 TL olarak belirlendi.

Ayrıca, Türk-İş'in verilerine göre, gıda harcamalarındaki artış da dikkat çekici bir şekilde yükseldi. Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda harcaması, bir önceki aya kıyasla yüzde 1,25 oranında arttı. 2025 yılının ilk üç ayında gıda harcamalarındaki artış oranı yüzde 12 olarak hesaplandı. Yıllık artış ise yüzde 40,62'ye yükselirken, yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 54,87 olarak belirlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Emekli memur
(28.03.2025 23:48 - #17426)
Bu ülkede 100 binlerce üniversite mezuniyet ülkenin kaynakları sınırlı. İki çalışana bir emekli mevcut 16.500.000 emekli var dünyanın hiçbir yerinde, çalışana oranla bu sayıda emekli hiçbir ülkede yok. Bu maaşı beğenmeyen emekliliğini istesin. Yerine 100 binlerce talipli var… eğer bu zamanda bir iş başındaysan senden iyisi yok… hazır yiyici sendikalar çalışana ne faydaları olmuş ki sendikalardedikodu fitneden başka bir çalışma yapmamıştır. Çalışanın sırtından asalak geçinmişlerdir. Çalışanın işçisinin memurun en büyük savunucusu devletimizdir.Allah devletimizi var etsin Allah devletimizi güçlü etsin. İnşallah devletimiz daha ekonomisi güçlü olunca çalışanına , emeklisinemutlaka daha iyi imkanlar sağlayacaktır.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
öküz adan
(29.03.2025 10:28 - #17438)
Bi doyun artık aç memurlar bi doyun
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi