Amasya kiraz üretiminde Türkiye üçüncüsü

Şehzadeler Gezi Yolunda gerçekleşen programda ayrıca Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, kiraz üreticileri ve vatandaşlar yer aldı.

Dünyanın belli standartlarında patent ve coğrafi işaret belgesi alınan ürünler mevcut. Geçen yıl 0900 olarak nitelendirdiğimiz kirazımızın coğrafi işaretini yani, halk arasındaki ifadesi ile patentini Amasya Kirazı olarak tescilledik. Bunu tescillemekle beraber bizim alıcılarımız da çoğaldı. Kirazın hem geliştirilmesi, hem de daha kaliteli üretilmesi noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Tabi bu yarışmalar kiraz üreticilerimizi teşvik ediyor. Buraya katılan bütün üreticilerimizin tamamı bizim için birincidir. Yarışmamıza katılan tüm çiftçilerimizi can-ı gönülden kutluyorum. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Amasya Belediyemize, çiftçilerimize ve katkı sunan herkese buradan teşekkür ediyorum.

Festivalimizin düzenlenmesinin ana kaynağı olan Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Amasya’da, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun silah arkadaşlarını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya’ya gelişinde onları karşılayıp, ‘Paşam Amasya Emrinizdedir’ diyen tüm zatları rahmet ve minnetle anıyorum. Sözlerime son verirken, bu yarışmanın İlimize, Ülkemize ve kiraz üretimine katkı vereceğine can-ı gönülden inanıyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Masatlı ve protokol üyeleri tarafından, dereceye giren kiraz üreticilerine ödülleri verildi.