ÇAYKUR'DA 7 YILDIR KADRO BEKLEYEN MÜHENDİSLER MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ÇAYKUR bünyesinde görev yapan 160 Ziraat ve Orman Mühendisinin 7 yıldır bekledikleri kadroları Meclis Gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişci tarafından yazılı olarak cevaplandırılması yönünde önerge veren Bayraktutan: "Çaykur Bünyesinde Mevsimlik işçi statüsünde çalışmakta olan Mühendislerin kadroya geçmeleri hususunda bir çalışmanız mevcut mudur?" diye sordu.

  2015 yılında KPSS sınavı ile ÇAYKUR'da göreve başlayan mühendislerin 7 yıldır süregelen çilelerinin son bulması adına gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğini vurgulayan Bayraktutan'ın önergesinde yer alan sorular şu şekilde:  

1-    Çaykur Bünyesinde Vardiya Mühendisi olarak üretimin her aşamasında sorumlu olarak çalışan kaç adet Ziraat ve Orman Mühendisi vardır? İlgili Mühendislerin sorunları hakkında ilgili kurumların bir bilgisi var mıdır? 

 

2-  Aradan geçen 7 yıl sürede emeklilik gibi nedenlerle ÇAYKUR bünyesindeki kadrolarda kaç kişilik boşluk oluşmuştur? Bu kadrolara ilgili mühendislerimiz hangi gerekçe ile atanmamıştır? 

 

3-    Çaykur’un yıl içinde 4-6 ay çalıştırdığı Ziraat ve Orman Mühendislerimizin özlük ve sosyal hakları hakkında bir çalışmanız, iyileştirmeniz var mıdır? 

 

 

4-    Çaykur Bünyesinde Mevsimlik işçi statüsünde çalışmakta olan Mühendislerin kadroya geçmeleri hususunda bir çalışmanız mevcut mudur? Mevcut ise detaylarını Kamuoyuyla paylaşır mısınız? 

 

5-    7 yıldır mağduriyet yaşayan mühendislerimizin kadroya geçirilmeleri adına bir takvim açıklar mısınız?