Erdoğan 'kaldıracağız' dedi, Bakan 'kalkmayacak' dedi

Erdoğan 'kaldıracağız' dedi, Milli Eğitim Bakanı 'kalkmayacak' dedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi "Mülakatlar kalkacak" vaadinin ardından, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenler için mülakatların kalkmayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi sözünü verdiği 'mülakatları kaldıracağız' vaadi MEB Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamasıyla suya düştü.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk TV'de Kemal Öztürk'ün sorularını yanıtladı.

Gazeteci Öztürk, öğretmenlikte mülakatın kaldırılıp kaldırılmayacağın, bunun AKP programında olup olmadığını sordu. Bakan Tekin, öğretmenlikte mülakatın kaldırılmayacağını ancak içeriğinin değişeceğini söyledi.

"45 DAKİKALIK MÜLAKAT VE YAZILI BEYAN"

Tekin "Şuan üzerinde çalışıyoruz ama şöyle bir projeksiyonumuz var. Öğretmenler, 3 kişiden oluşan bir jurinin karşında 45 dakikalık bir mülakata alınacak. Bu mülakatta kendisine sorulan konuyla ilgili konuşması ve anlatması istenecek. Ayrıca bu 45 dakikalık süre içeriğinde öğretmen adayı yazılı bir beyan da verecek. Tüm bu süreç kamera ile kayıt altına alınacak. Bu sayede hem torpil iddialarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz hem de adayların üniversitede öğrendiklerini ne kadar özümsediklerini ölçmek istiyoruz" dedi.