Karadenizliler Acelle Yaylası’nda buluştu

KARADENİZ’de yaylacılık kültürü yaşatılıyor. Bu yıl Karadeniz’in tüm kentlerinden gelenler, Sakarya Akyazı'da bin 800 rakımlı Acelle Yaylası'nda üç gün boyunca süren yayla şenliklerinde buluştu. Yayladaki şenliklerin bu yıl ağası ise İşadamı Ali Ekşi oldu. Akyazı’nın Acelle Yaylasında 650 yıllık gelenek yaşatılıyor. Horon ve yayla sevdalıları 1800 rakımlı Marmara Bölgesinin en büyük yaylalarından olan Acelle yaylasında buluştu.

 

Akyazı Belediyesi ve Acelle Yaylası Güzelleştirme Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen şenlikte orman ve mavi göletin etrafında binlerce araç 6 kilometreyi aşkın konvoy oluşturdu, gelen on binler, 3 gün 3 gece doyasıya eğlendi. Ünlü organizatör ve sunucu Necati Selvitop’un şovları ile renk kattığı şenliklere katılanlar unutulmaz anlar yaşadı. Karadeniz kültürünün yaşatıldığı yaylada sanatçıların konserleri eşliğinde bol bol horon oynayanlar, hasret giderdi, birlik ve beraberliklerini pekiştirdi. Şenliklere AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, 25’inci Dönem AK Parti Milletvekili Ali İnci, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoglu, Karapürcek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Acelle Yaylası Güzelleştirme Derneği Başkanı Ahmet Acar, Akyazı’nın 72 mahalle muhtarı, eski belediye başkanları ile on binlerce kişi katıldı. Şenliklerde İş adamı Ali Ekşi de yer aldı.  

 

EKŞİ, ŞENLİK AĞASI SEÇİLDİ

 

Acelle Yayladaki şenliklerin bu yıl ağası ise İşadamı Ali Ekşi oldu. Ekşioğlu Vakfı Onursal Başkanı olan İş adamı Ali Ekşi, ağalık unvanını geçen yılın ağası Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hudaverdi Bahadır’dan aldı. Acelle yaylasında vatandaşları selamlayan Ali Ekşi, katılımcılardan büyük alkış aldı. İş adamı Ali Ekşi, iş dünyasındaki başarıları ile tanınmasının yanında Ekşioğlu Vakfı başkanlığını yaptığı dönemlerde Karadeniz kültürünün dünyaya tanıtılması için yaptığı birbirinden özel şenlikler ve kültürel etkinliklerle biliniyor. Karadeniz kültürünün elçisi gibi yıllarca uluslar arası etkinlikler gerçekleştiren Ekşi, aynı zamanda yaptığı hayır işleri ile de öne çıktı. Memleketi Rize İkizdere’de ve ülkenin dört bir yanında devletin yanında olan Ekşi, önemli eserlerin insanlığın ortak kullanımına kazandırılmasında etkin rol oynadı.