RİZE'DE ELLER ASKERLERİMİZ İÇİN DUAYA KALKTI

RİZE SİVİL TOPLUM  GÖNÜLLÜLERİ PLATFORMU’N DAN BAHAR KALKANI HAREKATINA TAM DESTEK 


İdlip şehitlerini anma ve  Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlatmış olduğu  “Bahar Kalkanı” harekatına destek olmak amacıyla Cumhuriyet Meydanında Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu tarafından etkinlik düzenlendi. 

             
Platform yönetim kurulu üyeleri ve ilçelerden STK temsilcilerinin katıldığı etkinlikte Kuranı Kerim okunup şehitler için yapılan duadan sonra basın açıklaması yapan Sivil Toplum Platformu koordinatörü Vatan Karakaş, Bölgemizde barışın sağlanması için atılan tüm adımları sonuna kadar destekleyeceklerini  söyledi.  


Devletimizin  Suriye kaynaklı terör tehdidini yok etmek için tüm tehditlere  karşı mücadele verdiğini ifade eden Karakaş  alınan her kararın arkasında olduklarını belirterek  Şöyle konuştu:  


”Kurtuluş savaşımızdan bugüne kadar bağımsızlığımız, güvenliğimiz ve refahımız için ülkemiz pek çok önemli badirelerden geçmiştir. Her defasında Aziz milletimizin ortaya koyduğu seferberlik ruhu, dünya için eşsiz bir örnek olmuştur.  


STK'lar olarak hayati bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde devletimizin güvenliği ve menfaatlerini esas alan, aynı zamanda bölgemizde ki barışın sağlanması için ön görülerek atılan tüm adımlarını sonuna kadar destekliyoruz.  


Ülkemizi tehdit eden tüm unsurlara karşı yürüttüğümüz mücadelenin geçmişte olduğu gibi bugün de devlet millet bütünleşmesi ile birlik beraberlik içinde başarıya ulaşacağına yürekten inanıyoruz. 


Bu süreçte ülkemizin yüksek menfaatlerini, sınırlarımızı ve geleceğimizi korumak için kararlılıkla görevlerini ifa eden kahraman güvenlik güçlerimizle gurur duyuyoruz. 


Devletimiz Suriye kaynaklı terör tehdidini yok etmek için Bahar Kalkanı operasyonuyla bölgedeki tüm tehditlere karşı kararlı bir mücadele ortaya koymaktadır. Bizler Terörü yerinde kurutmaya dönük verilen bu mücadelenin aynı şekilde kararlılıkla devam ettirilmesi gerektiğini savunuyoruz. 


Rize’nin STK'ları olarak kadim milletimizin bir parçası olmakla iftihar ediyoruz. Bölgemizde yaşanan gelişmeler doğrultusunda ülkemizin huzur ve güvenliği için devletimiz aldığı her kararın arkasında olduğumuzu ifade ediyoruz. 


Türkiye olarak Yolumuza çıkarılan tüm engellere rağmen ulusal güvenliğimizin korunması, yeni insani krizlerin engellenmesi için çaba gösteren devletimizin ve güvenlik güçlerimizin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ecdadımızın ve kahraman şehitlerimizin emaneti bu vatana her koşulda sahip çıkacağımızı bir kez daha dünyaya haykırıyoruz. 


Ülkemizin bu haklı mücadelesinde yaşanan haince saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize yüce Allah tan rahmet, Hasta hanelerde ve evlerinde tedavileri devam eden kahraman gazilerimize Bir kez daha Acil şifalar diliyoruz. 


Gerek sınırlarımızın dışında, gerekse sınırlarımızın içerisinde terör örgütlerine karşı Devam eden tüm operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerimize ve değerli ailelerine Rize’den, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet meydanından Rize’nin sivil toplum kuruluşları olarak Dualarımızı ve selamlarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah ülkemizi, devletimizi, Türk ve İslam beldelerini korusun.”