RİZE'DE PROJEDEN PROJEYE KOŞAN OKUL

RİZE ÇAY İLKOKULUNDA KÜÇÜK MUCİTLER PROJEDEN PROJEYE KOŞUYOR
 

Rize Çay  İlkokulu  Okul öncesi Öğretmeni,  Emine BARIŞ ve  öğrencileri Uluslararası üç "etwinning Projesi" yürütüyor. İki Proje ile,Okul öncesi eğitimde STEM +(A)’ nın hedeflediği temel becerilerin geliştirilmesi ,çocukların ihtiyaç belirleme, problem çözme, çözüm için tasarım yapma becerilerini geliştirebilme yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.Üçüncü Projemizde; öğrencilerin müzik ve ritim becerilerini destekleyerek, yaratıcılık ve hayal güçlerini arttırmayı, beden koordinasyonunu sağlamalarını, dikkat, konsantrasyon ve matematik becerilerini geliştirmelerini, bireysel ve grup halinde hareket edebilmelerini sağlayacak çalışmalar yapılacaktır.

 

Kuruculuğunu Yaptığı ‘’Her Hikaye Bir STEAM ‘’ Projesine ; Türk Bilim Adamı Prof Dr Aziz SANCAR’ı tanıyarak ve Maskotunu hazırlayarak başladılar. ‘Öğrencileriyle ,Hikayeler ile hem dil gelişimleri desteklenecek hemde matematik, fen, teknoloji,mühendislik ve sanat dallarının birleşimiyle bakış açılarında genişlemeler olacak,kendilerini en iyi şekilde ifade etmeye başlayacaklardır.Proje de Öğrenciler,Matematik,Sanat,Teknoloji,Fen,Tasarım ve Mühendislik becerileri ile ilgili etkinlikler uygulamaktadır.


 ‘’STEMatematik ve Masal ‘’Projesiyle STEM eğitim modelinin okul öncesinde yaygınlaştırmak. Öğrencilerin sosyal duygusal, dil, psikomotor ve öz bakım becerileri ve bilişsel gelişimlerinin desteklenmesi için STEM modelinden yaralanmak.Okul öncesi eğitimin temel unsurlarından olan masal ve matematikle zenginleştirilen projemizle çocukların eğlenerek öğrenmesi hedeflenmektedir

 

Kurucu ortağı olduğu ‘’Her Güne Bir Ritim’’ Projesinde Proje öğrencileriyle,Ritim aletlerini tanıma,nefes egzersizi,beden ve ritim aletleriyle ritim çalışmaları,Kavramlarla ritim çalışmaları bütünleştirilmiş,Şarkıdan Hikaye oluşturma çalıışmaları yapılmıştır.Web 2 araçları ile çeşitli oyunlar oynanarak,Ortak Ürünler oluşturulmuştur.

 

 Yapılan Her 3 Proje de öğrenciler Kültürel etkileşimi olan ,21.yy becerilerini kazanabilmek için uluslararası gruplarla ortak çalışmalar yürümüştür. Web 2 araçlarını kullanıp,çeşitli çalışmalar yapıp,ortak ürünler oluşturmuşlardır.