RİZE ŞEHİR HASTANESİNDE DOLGUDA SON ADIMLAR

Şehir Hastanesi dolgusu teslim ediliyor, sırada bina var

Rize'de 350 bin m² alan üzerinde yapılacak şehir hastanesinin dolgu işlemi tamamlandı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş “Bir ay içerisinde yer teslimi yapılacak. Sonra üst yapı yani şehir hastanesi kısmı var. Orada da hazırlıklar var” dedi.

HABER:ARZU ERBAŞ

Rize şehir hastanesi için Taşlıdere ve Hamidiye mahalleleri arasındaki alanda yapılan dolgu işlemi tamamlandı. 350 bin m² alan üzerinde yapılacak olan şehir hastanesi için yer teslimi 1 ay içerisinde gerçekleşecek. Yer tesliminden sonra projesi hazırlanan Rize Şehir Hastanesinin ihalesinin yapılması planlanıyor. 800 yataklı hastanede 150'den fazla yoğum bakım hastasına hizmet verilebilecek.  206 tane poliklinik odası ve 28 ameliyathane olacak. 

BAKAN YARDIMCISI TEKNİK HEYETLE RİZE’YE GELİYOR

Vali İhsan Selim Baydaş Şehir Hastanesi için Bakan Yardımcısının teknik heyetle Rize’ye geleceğini belirterek “Şehir Hastanesi'nin dolgusu tamamlandı. Bir ay içerisinde yer teslimi yapılacak. Sonra üst yapı kısmı yani şehir hastanesi kısmı var. Orada da hazırlıklar var. Ben gelmeden önce Sağlık Bakanımız talimatlandırdı. Bakan yardımcımız zaten hemşehrimiz onlar teknik bir heyetle gelerek ziyaretlerini yapacaklar. Orada da süratle mesafeye kat edeceğiz. İşin belki de yorucu kısmı dolgu alanıdır. Dolgu alanı tamamlandıktan sonra sonraki kısım daha hızlı ilerleyecektir” dedi.