RİZE'DE 30 YILDA YAPILANI 2 YILDA YAPTIK

Başkan Metin “30 yılda yapılan dolguyu biz 2 yılda yaptık “

Dolgu çalışmaları tamamlanan Rize Millet Bahçesi’nde üst yapı ihalesinin yapılması bekleniyor. Belediye Başkanı Rahmi Metin millet bahçesini 1 yıl içinde hizmete açmayı planladıklarını belirterek “Biz millet bahçesi için 1990 yılından sonra yapılan dolgu kadar dolgu yaptık. Yani 30 yılda yapılan dolguyu biz 2 yılda yaptık” dedi. 

Rize’de yaşanan arazi sorunu nedeniyle havalimanı, şehir hastanesi ve lojistik liman projelerinden sonra dolgu yapılarak kazanılan alan üzerine yapılacak millet bahçesi için dolgu işlemleri tamamlandı. 250 dönümü daha önce doldurulan, 350 dönüm daha ilave edilerek kazanılan 600 dönüm alanın kullanılacağı millet bahçesinde üst yapı ihalesinin yapılması bekleniyor. Bilim ve engelsiz yaşam merkezi, kent müzesi, sosyal donatı alanları, spor tesisleri, kafeler ve yürüyüş yollarından oluşacak millet bahçesinin 1 yıl içinde tamamen hizmete açılması planlanıyor.

‘BURADA MUAZZAM BİR İŞ YAPILDI’

Belediye Başkanı Rahmi Metin 6 Mart’ta yapılması planlanan ihalenin deprem nedeniyle ertelenmek zorunda kaldığını belirterek “Çevre Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ deprem bölgesinde her gün yaklaşık 10 tane ihale yaptı. Biz aradık onları’ yoğunluk bitsin ihaleyi yapacağız’ dediler. Üst yapının ihalesinin yapılmasıyla beraber bir yıl içerisinde millet bahçesi tamamlanır. Burada muazzam bir iş yapıldı. Kısa sürede bitemeyecek bir işti. Ekrem Orhon'un yaptığı dolgulardan sonra tekrar 1989 yılında Memiş Ali Usta zamanında dolgular başlamıştır. Biz millet bahçesi için 1990 yılından sonra yapılan dolgu kadar dolgu yaptık. Yani 30 yılda yapılan dolguyu biz 2 yılda yaptık” dedi.

‘GECİKMİŞ OLMASI DEĞİL BİTECEK OLMASI ÖNEMLİ’

Başkan Metin “Millet bahçesinde sıfır sahil teması çok önemli. Adeta İstanbul Boğazında gezer gibi denizin yosun kokusunu hissede hissede 2 kilometre yürüyüş aksı oluştu. Bu Rize için önemli. Gecikmiş olması, 1 yıl 2 yıl geçmiş olması önemli değil yapılacak bitecek olması, Rize'ye bunun kazandırılmış olması önemli” ifadelerini kullandı.

HABER:ARZU ERBAŞ