RİZE'DE ŞEHİRLE ÜNİVERSİTE KAYNAŞAMIYOR

 21-22 Aralık tarihlerinde Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi kongre ve kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen sempozyumun ana teması, insan haklarının korunmasında yaşama organlarının rolü.      
Açılış konuşmasını Rektör Yusuf YILMAZ in yaptığı sempozyumda, öğleden önceki konuşmalarda Oturum başkanı, Prof. Dr. Ömer ANAYURT Anayasa Mahkemesi ve yaşama organı ilişkisi, Özcan ALTAY, Anayasa mahkemesine bireysel başvuruda yeni dönem, Dr. Enver KAŞLI, Anayasa mahkemesi tarafından protesto karar usulü, Dr. Öğretim görevlisi Volkan ASLAN, Bireysel başvurulardaki sorunlar için TBMM nin rolü, Prof.Dr.E.Murat ENGİN insan haklarının korunmasını sağlayan mekanizma, Prof Dr Serdar GULENER ve Buğra Kadir KOCER Yaşama ve yürütmeyi insan hakları penceresinden bakmak 1982 anayasası döneminde TBMM verilen soru önergeleri, Prof Dr Yüksek METİN ve Araştırma. Görv. Egemen ESEN, İnsan hakları etkinliğinin artırılması için öneriler. Konuların da açıklayıcı sunumlar yaptılar.
Öğleden sonraki sempozyumu Oturum başkanı Prof Dr Ömer EMEKÇİ, Yaşama fonksiyonunun insan haklarının pratiğindeki rolünün sunumunu yaptı, sonrasında Ögrt.Gör. Hasan ÖRÜCÜ Mevzuat gelişiminin de psikoloji unsuru Prof Dr Sezai ÖZCELİK Kırım işgalinde insan hakları ihlalleri, Doç. Dr. Ahmet AKMAN Osmanlı devletinde divane hümayun un yasamaya ilişkin görev ve yetkileri ışığında insan hakları sunumunda bulundular.      
Sempozyuma Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN de teşrif ettiler.      
Sempozyum yarında devam edecek.
NOT. Böylesine ülkemizin dalında mesleğinde önde gelen seçkin üniversitelerinde görev alan akademisyenleri Gözümüzün nuru üniversitemize davet edenlere teşekkürler, LAKIN, bunca büyük organizasyonu ilimizde düzenleyip , dinleyici sayısının çok az olması ,sürekli yazıp çizdiğimiz şehirle üniversitemiz kaynaşamıyor eleştirilerim üzülerek ifade ediyorum ki, bu büyük sempozyumda yine vuku buldu.      
Sayın Rektörüm bu sıkıntıya lütfen neşter vurunuz.


Bayram Arif TURAN