RİZE'DE YARIŞ KIZIŞIYOR. KİMLER LİSTEYE GİREBİLECEK?

Rize İl Genel Meclis Başkanı Rize Merkez Ambarlık köyü nufusuba kayıtlı  İbrahim  TÜRÜT  ve  DOKAP BAŞKANI  ve Artdeşen eski Belediye Başkanı Ardeşenli Hakan GÜLTEKİN Ak Parti'den Rize Milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiler.

Her iki isimin istifası ile Rize'de  adayların tespitinde nugüne kadar gösterilen bölgesel temsiliyet dikkat alıondığında Doğu ilçelerinde büyük bir yarış olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

Daha önce aday adayı olan 2 ardeşenli isim kemal Şamlıoğlu ve Av. Harun MERTOĞLU'nun ardından üçüncü bir isim Hakan GÜLTEN'in de aday olması ile birlikte 3 isimden birinin kesin olarak aday göstereimesi bekleniyor.

Merkez de ise Muhammet AVCI'nın aday olmayacağını açıklamasının ardından Merkez ilçenn kesin adayının büyük bir ihtimalle son 4 yıldaki büyük başarıları ile  özellikle Köylerde iz bırakan İbrahim TÜRÜT ile  eski İl Başkanı İshak ALİM'den birisinin olması büyük ihtimal

Ama unutulmaması gereken bir konu BATI İlçelerinin bu seçimde kesinlikle bir aday taleplerinin olduğu.

Ve en önemlisi RİZE için aday gösterilecek ağabeyin kim olacağı.

Belediye Başkanı Rahmi METİN şu ana kadar istifa etmemiş olsada son dakikada bir sürpriz adaylık olur mu onu da yaşayıp göreceğiz.