RİZE'DEKİ BU BASARISIZLIK BAŞKAN İLE BİRLİKTE, HEPİMİZİNDİR....

Rize Doğu Karadeniz'in kadim şehirlerin 'den (ATİNA Pazar ilçesi 

       
Çok önceki 1460 yıllarında, Rum Pontus imparatorluğu sınırları içerisinde olan (ATINA) Pazar ilçesi.        
PONTUS, bu bölge insanlarına öylesine vergi yükü yüklüyorduk' i, inim inim inleyen isyankâr o yıllardaki bölge insani , o yılların kadim şehri ATINA halkı ,Osmanlı İmparatorluğu'nun bu bölgeyi fethini ve Rum Pontus imparatorluğu'nun yıkılışını sevinçle karşılanmıştır.      
Osmanlı imparatorluğuna bağlı oldukları gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda da aynı bağlılıklarını günümüze kadar devam ettiren, kadim şehir Pazar ve Pazar insanları yani Pazarlılardı.            
PAZAR Halkı buna layik mi?        
Devletine bu denli sahip çıkan bağlı kalan Pazar halkı, devlet bolluğundan aynı derecede yararlanabiliyor mu? AK Parti iktidarı boyunca ayrım gözetmeksizin yatırımlar Rize'deki il ilçe ve belde Belediyeleri almıştır, almaya da devam ediyorlar. Belediye Başkanlarının da çalışkanlıkları ile birlikte, ilçelerine insanlarının münevver refahını hayat standartlarını sürekli yükseltmeye çalışan adımlar atıyorlar, atmaya da devam ediyorlar.                    
FAKAT PAZAR İLÇEMİZDE BUNU SÖYLEYEMEYİZ ?        
Evet şapkamı koysam kazanırım anlayışı Pazar'da vuku bulduğu bir gerçek.        
Hangi siyasi görüşe mensup Pazar halkıyla konuşsan, Belediye Başkanı Ahmet BASA için başarısız, başkanlık için yetersiz ama, insanı ilişkileri mükemmel diyorlar. Yani BASA yi düğünlerde cenazelerde her daim görmek mümkün. Aynı zamanda ailesinin özellikle annesinin biz Pazarlıların hürmete layik bir eğitimci olduğu, bu ve bunun gibi nedenlerle Başkan BASA nin başarısız bildiğimiz halde,  yine BASA dediklerini ifade ediyorlar.        
Sayın BASA nin başarısız olduğu gibi, Ak Parti İlce başkanlığı başta olmak üzere, muhalefet , kaymakamlık, bürokratlar, basın, kısaca Pazar ilçemizdeki dinamiklerin hepsini , başarısızlık zincirine ekleyebiliriz.        
İki dönemdir başkanlık edeceksin, Rize yok iken var olan ATİNA da lider olacaksın, çok az caddesi olan ilçede, sokaklarda çöp kutusu izmarit kutusu koymayıp, pislik nara gidecek. Pazar halkı buna layık değildir. Sakın ola doğalgaz çalışmasını veya kentsel dönüşüm düşündüğü için kaldırımları bozuk, yolları çukur, çocuk oyun alanları halkın dinleneceği sosyal tesisler yapılmıyor denilmesin. En azından kaymakamlık binasının olduğu, her gün vatandaşın girip çıktığı yerin kaldırımları yapılmaz mı? Sürekli kullanılan Pazar içerisindeki köprüye vatandaşın emniyetli  bir şekilde yürümesi için korkuluk yapılamaz mı ? Veya yaptırtılmaz mı? İlçede insan boyunu geçen otlar yondurulmaz mı? Sokaklardaki asfalt bozulduğundan, küçük çocukları boğulacak şekilde gölcükler oluştu, bu sorunlar giderilmez mi? Bürokratlar başkan yatıyor, sizler görmez misiniz, neden projeler üretmezsiniz? Muhalefet sizler ne olmalı kı eleştiriler getirecek, Belediyeye talip olacaksınız. Bu yazdıklarım küçük işler,  büyük işlere zaten değinemiyoruz ki ,öyle bir belediye yok, küçük işleri kamuoyuyla paylaşıyorum.      
Evet: kadim ilçe Pazar'da, bu, ya da buna benzer sıkıntıları görünce, Pazar halkı için üzülüyorum. Ak parti iktidarı boyunca bütün ilce, il beldeler sıkıntı yaşamadan yatırımlar alırken ,Pazar halkı sırf  düğün dernek, cenazelere katılıyor diye tarihin en başarısız başkanına sahip çıkması, üniversitelerde tez olarak yazılmalı ve okutulmalıdır.      
Kısaca: bu başarısızlık Başkandan başlayarak, siyasi partilerin,  bürokratlarıda gözetmeksizin,  herkesin olduğu gibi Pazar halkınındır.

SEVGİLERİMLE.   Haber/Yorum : Bayram Arif TURAN