RİZELİ ÖĞRETMENLER , ÖĞRETMEN BAŞKANDAN RİCACI

RİZE ÖĞRETMENLER LOKALİ

Öğretmenlerin sesine kulak verin.

Bu yazı bir kişiyi, kurumu ve bir makamı karalamak amacıyla yazılmamış, bir durum tespitidir.

Bilindiği gibi Rize Öğretmenevi Engindere Mahallesi’ndedir. 1980’li yıllarda hizmete giren eski öğretmenevi yıkılmış yenisine aynı bölgeye yapılmıştır. Bu nedenden dolayı öğretmenevi merkezdeki öğretmenlere hizmet veremeyince zamanın yöneticileri öğretmenevine bağlı merkezde bir LOKAL açmak durumunda kalmışlardı. İlk önce özel bir binada hizmet veren Lokal daha sonra Rize Belediyesinin gösterdiği Yıkılan Bloklarda YAP ve Kullan mantığıyla bir lokal yapılmış ve 2021 yılına kadar faaliyetine devam etmiştir. Belediye blokları yıkılınca her kiracı gibi lokal da tahliye edilmiştir.

Şimdi…

Ömrünü çocuklara adayan öğretmenlerimize koskoca Rize’de uygun bir lokal yeri bulunamadı veya bulunmak istenmedi. Neymiş efendim. ‘mevzuat uygun değilmiş. Öğretmenevi dışında lokal açılamazmış.’ Sizin meramınız sorunu çözmekse bu işin çözülmeyecek bir yanı yoktur.

Engindere Mahallesindeki öğretmen olarak konaklama tesisi görevi görmektedir. Rize Merkez ve İlçelerinde görevli öğretmenler ile il dışından Rize'ye gelen öğretmenlerin günlük dinlenme tesisi olarak kullanabilecekleri bir Lokalın  Şehir merkezinde yapılması büyük önem arzetmektedir.

Özellikle emekli öğretmenlerin her gün uğradığı, çayını içip gazetesini okuduğu, hasta arkadaşından, arkadaşının cenazesinden haberdar olduğu böyle bir mekânıın en kısa zamanda öğretmenlerin hizmetine sunmulması tüm öğretmenlerin ortak talebidir  


BİR GRUP  RİZELİ  ÖĞRETMEN