ŞUBE MÜDÜRLERİ MAĞDUR , ÖĞRETMENLER KIRGIN

Memur ve emeklilere yapılan % 30 oraındaki zamla birlikte  İl Müdürlerinin makam tazminatlarına yapılan düzenleme ile ( çok doğru bir işlem olmuş) İl Müdürlerinin maaşları küçük illerde 30.000  TL.,  ANKARA, İSTANBUL VE iZMİR'de  ortalama 34.000 TL. çıkarkan şube müdüleri ve İlçe Müdürlerinin maaşları 19.500 TL.'de kaldı. 

Geçmişte İl Müdürleri şube müdürleirnden yüzde 25-30 gibi gibi bir oranda fazla ücret alırken şu anda aradaki fark yüzde 70 e çıkmış görünüyor.

Milli Eğitim Müdürlüğünde ise  Baş öğretmen maaşının ek ders ücreti ile birlikte yaklaşık 25-26 bin TL.yi bulurken onun amiri durumundaki Şube Müdürü ve İlçe Müdürünün maaaşı 19.500 TL de kaldı.

Aynı şeklde Öğretmenlik meslek kanunu ile beraber öğretmenler arasındaki maaş farkı açılırken  çalışma barışı açısından sıkıntılar yaşanmaması için bu durumun da acil düzeltilmesi gerkiyor 
.
Aynı okulda aynı işi yapan öğretmenlerin farklı maaş alması ve 2023 yılında yapılan yüzde 30 zamdan sonra uzman öğretmen ve başöğretmenlerin , normal öğretmenlerden çok yüksek maaş alması öğretmenler  arasında farklı seslerin yükselmesine sebep oluyor.

Göreve yeni başlayan bir öğretmenin Ocak 15 maaşı (EK DERS OLMADAN) 11 bin 500 TL civarında olurken, baş öğretmen maaşının 18 bin TL.yi geçmesi aradaki maaş farkını gözler önüne seriyor.
Bu fark öğretmenler odasındaki eşit işe eşit ücret anlayışını ortadan kaldırıyor onun yerine kutuplaşmaları beraberinde getiriyor.

Başöğretmen ile normal öğretmen arasındaki maaş farkı 6 bin 5000 (beş bin) Tl yi geçmiş durumdadır

Öğretmenler odalarında son günlerde tartışılan en büyük konu eğitimden çok bu ücret adaletsizliği olduğu bilinen gerçektir.

Başöğretmen ve uzman öğretmen uygulamasından sonra öğretmenler arasındaki bu huzursuzsulukla birlikte  diğer kurumlardaki şube ve İlçe Müdürleri gibi  Milli Eğitimde de Şube Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü maaşlarının da ACİLEN yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

Dünyanın hiç bir sektöründe, işveren konumundaki amirin onun altında çalışandan  daha AZ ÜCRET ALDIĞI görülmemiştir.

Şube Müdürü ve öğretmenler Bu ücret adaletsizliğinin mutlaka ortadan kaldırıp, eğitim kurumlarındaki branşın yeniden tesis edileceğini yönelik ümidimiz ve beklentilerinin tam olduğunu ifade ediyorlar.

Bu arada Mal Müdürlüklerinde Gider uzmanalrı Vergi Dairelerinde de Gelir uzmanları amirleri ile aynı ücreti alıyor. Ast üst ilişkisi resmiyette olsa da maaş durumunda eşit durumdadırlar.

Maliye bünyesinde de Mal Müdürleri ve Vergi Dairesi Müdürleri için Şube Müdürü ve İlçe Müdürleri  gibi bir düzenleme gerektiği aşıkardır.