Bilgisayar ve tablette geçirilen uzun süreler duruş bozukluklarına yol açıyor

Karadeniz (DHA) - | 09.04.2023 - 10:25, Güncelleme: 09.04.2023 - 10:25 23636+ kez okundu.
 

Bilgisayar ve tablette geçirilen uzun süreler duruş bozukluklarına yol açıyor

Bilgisayar ve tablette geçirilen uzun süreler duruş bozukluklarına yol açıyor
Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) TIP Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun, bilgisayar ve tablet başında geçirilen sürenin artması sonucunda özellikle gençlerde ve çocuklarda postür (duruş) bozukluğu görülme sıklığının arttığını söyledi OMÜ TIP Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun, bilgisayar, tablet gibi teknolojik cihazların kullanımının yaygınlaşması ve başında geçirilen sürenin artması ile birlikte, çocuklarda ve gençlerde postür bozukluğunun sık görülmeye başladığını söyledi. Postür bozukluğunun hastalık olmadığını tedavisi için de kişilerin spora yönlendirildiğini belirten Doç. Dr. Coşkun, "Duruş bozukluğunu düzeltmek için aparat ya da ortez kullanımına gerek yoktur. Spor teşvik edilmelidir" dedi. 'POSTÜR İLE OMURGA DEFORMİTESİ AYRIMI YAPILMALI' Postür bozukluğunun, omurganın uzun süre sabit kalması sonrasında kasların zayıflaması ile ortaya çıktığını söyleyen Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun, " Postür bozukluğu gerçek bir hastalık. Postür bozukluğu, omurga deformitesi olarak algılanabilir ya da karışabilir ancak tamamen bağımsızdır. Özellikle skolyoz nedeniyle polikliniğimize başvuran hastaların bazılarında postür bozukluğu saptıyoruz. Bilgisayar başında geçen zamanın artması, tablet başında geçirilen sabit duruş ve omurganın sabit bir pozisyonda saatlerce kalmasından dolayı, zamanla kaslarımız gücünü kaybeder ve vücudumuz ister istemez öne doğru eğilir. Postür bozukluğu için omurga deformitesi mi değil mi ayrımının yapılması gerekir" diye konuştu. KORSE VE ORTEZLERE İHTİYAÇ DUYULMUYOR Doç. Dr. Coşkun, "Postür bozukluğu görülen çocuklara genellikle spor teşviki yapıyoruz. Kaslarını çalıştırabildikleri özellikle yüzme, futbol, basketbol, tenis gibi spor dalları, postür bozukluğunun giderilmesinde etkilidir. Tedavi için dik duruş korseleri, ortezler gibi cihaz ya da aparat kullanmaya gerek yoktur. Yapılması gereken kasların güçlendirilmesidir. Bu da fizik tedavi ya da spor aktiviteleri ile sağlanabilir. Bunlar sağlandığında kasların da toparlanması ile birlikte, postür de doğal olarak düzelecektir. Bu noktada postür görülen çocukların spora teşvik edilmesi en iyi tedavi yöntemidir" ifadelerini kullandı. (DHA) FOTOĞRAFLI
Bilgisayar ve tablette geçirilen uzun süreler duruş bozukluklarına yol açıyor

Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) TIP Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun, bilgisayar ve tablet başında geçirilen sürenin artması sonucunda özellikle gençlerde ve çocuklarda postür (duruş) bozukluğu görülme sıklığının arttığını söyledi

OMÜ TIP Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun, bilgisayar, tablet gibi teknolojik cihazların kullanımının yaygınlaşması ve başında geçirilen sürenin artması ile birlikte, çocuklarda ve gençlerde postür bozukluğunun sık görülmeye başladığını söyledi. Postür bozukluğunun hastalık olmadığını tedavisi için de kişilerin spora yönlendirildiğini belirten Doç. Dr. Coşkun, "Duruş bozukluğunu düzeltmek için aparat ya da ortez kullanımına gerek yoktur. Spor teşvik edilmelidir" dedi.

'POSTÜR İLE OMURGA DEFORMİTESİ AYRIMI YAPILMALI'

Postür bozukluğunun, omurganın uzun süre sabit kalması sonrasında kasların zayıflaması ile ortaya çıktığını söyleyen Doç. Dr. Hüseyin Sina Coşkun, " Postür bozukluğu gerçek bir hastalık. Postür bozukluğu, omurga deformitesi olarak algılanabilir ya da karışabilir ancak tamamen bağımsızdır. Özellikle skolyoz nedeniyle polikliniğimize başvuran hastaların bazılarında postür bozukluğu saptıyoruz. Bilgisayar başında geçen zamanın artması, tablet başında geçirilen sabit duruş ve omurganın sabit bir pozisyonda saatlerce kalmasından dolayı, zamanla kaslarımız gücünü kaybeder ve vücudumuz ister istemez öne doğru eğilir. Postür bozukluğu için omurga deformitesi mi değil mi ayrımının yapılması gerekir" diye konuştu.

KORSE VE ORTEZLERE İHTİYAÇ DUYULMUYOR

Doç. Dr. Coşkun, "Postür bozukluğu görülen çocuklara genellikle spor teşviki yapıyoruz. Kaslarını çalıştırabildikleri özellikle yüzme, futbol, basketbol, tenis gibi spor dalları, postür bozukluğunun giderilmesinde etkilidir. Tedavi için dik duruş korseleri, ortezler gibi cihaz ya da aparat kullanmaya gerek yoktur. Yapılması gereken kasların güçlendirilmesidir. Bu da fizik tedavi ya da spor aktiviteleri ile sağlanabilir. Bunlar sağlandığında kasların da toparlanması ile birlikte, postür de doğal olarak düzelecektir. Bu noktada postür görülen çocukların spora teşvik edilmesi en iyi tedavi yöntemidir" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi