ÇAYKUR Üçüncü Sürgün Yaş Çay Alımlarına Başladı

Rize (BHA) - Birlik Haber Ajansı | 13308+ kez okundu.
 

ÇAYKUR Üçüncü Sürgün Yaş Çay Alımlarına Başladı

ÇAYKUR Üçüncü Sürgün Yaş Çay Alımlarına Başladı
ÇAYKUR’da iki bayram havasında başarıyla tamamlanan, birinci ve ikinci sürgün yaş çay hasadının tamamlamasının ardından hemen üçüncü sürgün yaş çay alımlarına başlandı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Doğu Karadeniz Bölgesinde, Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve kısmen Ordu ilinde yeşil altın olarak tanınan, 2023 yılı yaş çay kampanyası 1’cı sürgün hasadına 10 Mayıs 2023 tarihinde başlamıştı. Bölgede iki bayram arasında sağlıklı ve huzurlu tamamlanan ve üretici alacaklarının vaktinde ödendiği birinci sürgün yaş çay alımlarının ardından, 04 Temmuz 2023 tarihinde ikinci sürgün yaş çay alımlarına başlanmıştı. ÇAYKUR da başarıyla tamamlanan ikinci sürgünde üreticilerden 214.590 ton yaş çay satın alındı. 27 Ağustos’ta tamamlanan 2’cı sürgün çay alımlarının bir gün sonrasında, 28 Ağustos 2023 tarihinde yaş çay hasadının yapıldığı tüm illerde üçüncü sürgün çay alımlarına başlandı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) “Bilindiği gibi kaliteli çay üretimi kaliteli çay hasadından geçmektedir. Bu anlamda üreticilerimizin çay bahçelerini yabancı ottan temizlemelerini ve hasat yaparken hem bitkinin sağlığı hem de kaliteli ürün hasat etmeleri, çayımız kalitesi ve geleceğimiz açısından hepimiz için önem arz etmektedir. Büyük bir huzur, sağlık, dayanışma ve sevgi içerisinde tamamlanan 1 ve 2’ci sürgün yaş çay kampanyalarının ardından, son hasat olan üçüncü sürgün çay kampanyasının bölgemize, üreticilerimize, fabrikalarımıza, çalışanlarımıza hayırlı ve bereketli bir kampanya olarak geçmesini diliyoruz.” denildi. 
ÇAYKUR Üçüncü Sürgün Yaş Çay Alımlarına Başladı

ÇAYKUR’da iki bayram havasında başarıyla tamamlanan, birinci ve ikinci sürgün yaş çay hasadının tamamlamasının ardından hemen üçüncü sürgün yaş çay alımlarına başlandı.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Doğu Karadeniz Bölgesinde, Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve kısmen Ordu ilinde yeşil altın olarak tanınan, 2023 yılı yaş çay kampanyası 1’cı sürgün hasadına 10 Mayıs 2023 tarihinde başlamıştı. Bölgede iki bayram arasında sağlıklı ve huzurlu tamamlanan ve üretici alacaklarının vaktinde ödendiği birinci sürgün yaş çay alımlarının ardından, 04 Temmuz 2023 tarihinde ikinci sürgün yaş çay alımlarına başlanmıştı. ÇAYKUR da başarıyla tamamlanan ikinci sürgünde üreticilerden 214.590 ton yaş çay satın alındı. 27 Ağustos’ta tamamlanan 2’cı sürgün çay alımlarının bir gün sonrasında, 28 Ağustos 2023 tarihinde yaş çay hasadının yapıldığı tüm illerde üçüncü sürgün çay alımlarına başlandı.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) “Bilindiği gibi kaliteli çay üretimi kaliteli çay hasadından geçmektedir. Bu anlamda üreticilerimizin çay bahçelerini yabancı ottan temizlemelerini ve hasat yaparken hem bitkinin sağlığı hem de kaliteli ürün hasat etmeleri, çayımız kalitesi ve geleceğimiz açısından hepimiz için önem arz etmektedir. Büyük bir huzur, sağlık, dayanışma ve sevgi içerisinde tamamlanan 1 ve 2’ci sürgün yaş çay kampanyalarının ardından, son hasat olan üçüncü sürgün çay kampanyasının bölgemize, üreticilerimize, fabrikalarımıza, çalışanlarımıza hayırlı ve bereketli bir kampanya olarak geçmesini diliyoruz.” denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Meryem deniz
(04.09.2023 10:12 - #7425)
Türk Ekonomisinde Çay üretimi çay bahçelerinde ve Çay Fabrikalarinda devam ediyor.Ozel sektör ise dolu dizgin çalışıyor..Çay ureticisi cayini rahat satıyor...Parasını alıyor.Balik mevsimi açıldı.Agustos ayı aşırı sıcak..Havuz balıkçılığı önemli..Balık kar yağınca lezzet kazanır..su ürünleri sıcak ortamları sevmez...Deniz urunleride nadasa kalarak dinleeli...Çaykur çalışanlara 50 bin liradan az olmayan promosyonlar vermeli...Ziraat muhendisleri marka otomobil ve marka evler alması mutluluk verici...Çaykur ve özel sektör çalışanları gündüz çay bahçelerinde,gece fabrikalarda çalışıyor..Selâmlar
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Meryem karadeniz
(05.09.2023 09:54 - #7489)
Yosun tutmuş fabrika müdürlerinin yer degistirmesi...Fabrikaların,yaş çay alimyerlerindeki kontroller önemli...Fabrika Personeli iki yılda bir yenilenmeli...Araklı ve Sürmene bölgesinde personel yosun tuttu...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi