ERBAŞ GİDİYOR. RİZELİ BİR İSİM Mİ GELİYOR.?
ERBAŞ GİDİYOR. RİZELİ BİR İSİM Mİ GELİYOR.?
Ankara Kulisleri Karıştı: Erdoğan, Diyanet İçin Rize’li Bir Rektörü mü Düşünüyor?
İktidara yakınlığıyla tanınan gazeteci Kul Ahmet, Diyanet İşleri Başkanlığı'yla ilgili dikkat çekici bir kulis bilgisini gündeme taşıdı. Ahmet’in iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevcut başkanın yerine geçmesi muhtemel isimlerle doğrudan temas kuruyor.
Gazeteci Kul Ahmet, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nda değişim kapıda” sözleriyle bu olasılığı gündeme getirirken, Erdoğan’ın görüştüğü adaylar arasında Rize kökenli bir rektörün öne çıktığını belirtti. Bu bilgi, başkent kulislerinde adeta bomba etkisi yarattı.
Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, söz konusu iddia siyaset ve dini çevrelerde geniş yankı uyandırdı. Erdoğan’ın, doğrudan adaylarla görüşmesi, bu değişimin ciddiyetini ortaya koyarken, “Rize bağlantısı” yeni başkanın kim olacağı konusunda merakı daha da artırdı.
Bazı kaynaklar ise bu temasların, mevcut başkanın görevine devam etmesiyle ilgili istişare amaçlı olabileceğini öne sürse de, Kul Ahmet’in “değişim kesin” vurgusu farklı senaryoların konuşulmasına neden oldu.
Gözler şimdi Cumhurbaşkanlığı’ndan gelecek olası bir açıklamaya çevrildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yaşanabilecek bir değişimin, yalnızca kurumsal düzeyde değil, aynı zamanda siyasi ve toplumsal etkiler açısından da önemli sonuçlar doğurabileceği değerlendiriliyor.
Ahmet K. şu ifadeleri kullandı: “Diyanet İşleri Başkanı değişiyor.. Cumhurbaşkanı Diyanet İşleri Başkanı için adaylarla birebir temasta.. Yeni Diyanet İşleri Başkanı da Rize’li bir rektör olabilir..”
ŞOK
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.