AÇILIŞ TÖRENİ RİZE'DE YAPILACAK

Rize 19.01.2021 - 12:18, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2433+ kez okundu.
 

AÇILIŞ TÖRENİ RİZE'DE YAPILACAK

Estonya Cumhuriyeti’nin Türkiye’deki en üst düzey resmi temsilcilisi Büyükelçi Ekselansları Bayan Annely Kolk ile 18 Ocak 2021 tarihinde Trabzon’da Radisson Blu Otel’de bir toplantı gerçekleştirdik.   Avrupa Birliği’ne 1 Mayıs 2004 tarihinde üye olan Estonya Cumhuriyeti’nin Türkiye’deki en üst düzey resmi temsilcilisi Büyükelçi Ekselansları Bayan Annely Kolk ile 18 Ocak 2021 tarihinde Trabzon’da Radisson Blu Otel’de bir toplantı gerçekleştirdik. Büyükelçi Ekselansları Bayan Annely Kolk, 3 Ekim 2019 tarihinde Güven Mektubunu Cumhurbaşkanımıza sunmuş ve Türkiye’de resmi olarak göreve başlamıştır. Estonya Cumhuriyeti, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) adaylığı sürecinde olduğu gibi AB’ye tam üyelik müzakerelerinde de Türkiye’mize büyük destek vererek Türkiye dostu olduğunu her platformda ön plana çıkarmaktadır.   Söz konusu toplantıda, Büyükelçi Ekselansları Bayan Kolk’a, BIZ DE VARIZ ve KAÇED olarak 31.01.2020 tarihine kadar gerçekleştirdiğimiz projeler hakkında kapsamlı bir brifing verilmiştir.   Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşları (STK) arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 2008 yılından beri AB Katılım Öncesi Yardım Aracı çerçevesinde yürüttüğü “Türkiye- AB Sivil Toplum Diyaloğu” programı kapsamında BIZ DE VARIZ ve KAÇED olarak Nisan 2021 tarihinden sonra Türkiye, Estonya, Çekya ve Litvanya’da bir dizi etkinlikler gerçekleştirilecektir. Bu etkinliklerin açılış toplantısı KOVİT-19 Pandemisi önlemleri göz önünde bulundurularak Mayıs 2021 tarihinde Rize’de yapılacaktır. Açılış toplantısı ve arkasında kokteyl verilerek proje başlamış olacaktır. Büyükelçi Ekselansları Bayan Kolk, açılış toplantısına katılımı konusunda şimdiden tarafımıza bildirimde bulunarak derneğimize ve projemize ne kadar destek verdiğini göstermiştir.   Büyükelçi Ekselansları Bayan Kolk, 19 Ocak 2021 tarihinde başta Trabzon Valisi ve il protokolüyle bir dizi görüşmeler yaparak akşam Ankara’ya dönecektir.     Yasar YEGEN Proje Koordinatörü

Estonya Cumhuriyeti’nin Türkiye’deki en üst düzey resmi temsilcilisi Büyükelçi Ekselansları Bayan Annely Kolk ile 18 Ocak 2021 tarihinde Trabzon’da Radisson Blu Otel’de bir toplantı gerçekleştirdik.

 

Avrupa Birliği’ne 1 Mayıs 2004 tarihinde üye olan Estonya Cumhuriyeti’nin Türkiye’deki en üst düzey resmi temsilcilisi Büyükelçi Ekselansları Bayan Annely Kolk ile 18 Ocak 2021 tarihinde Trabzon’da Radisson Blu Otel’de bir toplantı gerçekleştirdik. Büyükelçi Ekselansları Bayan Annely Kolk, 3 Ekim 2019 tarihinde Güven Mektubunu Cumhurbaşkanımıza sunmuş ve Türkiye’de resmi olarak göreve başlamıştır. Estonya Cumhuriyeti, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) adaylığı sürecinde olduğu gibi AB’ye tam üyelik müzakerelerinde de Türkiye’mize büyük destek vererek Türkiye dostu olduğunu her platformda ön plana çıkarmaktadır.

 

Söz konusu toplantıda, Büyükelçi Ekselansları Bayan Kolk’a, BIZ DE VARIZ ve KAÇED olarak 31.01.2020 tarihine kadar gerçekleştirdiğimiz projeler hakkında kapsamlı bir brifing verilmiştir.

 

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşları (STK) arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 2008 yılından beri AB Katılım Öncesi Yardım Aracı çerçevesinde yürüttüğü “Türkiye- AB Sivil Toplum Diyaloğu” programı kapsamında BIZ DE VARIZ ve KAÇED olarak Nisan 2021 tarihinden sonra Türkiye, Estonya, Çekya ve Litvanya’da bir dizi etkinlikler gerçekleştirilecektir. Bu etkinliklerin açılış toplantısı KOVİT-19 Pandemisi önlemleri göz önünde bulundurularak Mayıs 2021 tarihinde Rize’de yapılacaktır. Açılış toplantısı ve arkasında kokteyl verilerek proje başlamış olacaktır. Büyükelçi Ekselansları Bayan Kolk, açılış toplantısına katılımı konusunda şimdiden tarafımıza bildirimde bulunarak derneğimize ve projemize ne kadar destek verdiğini göstermiştir.

 

Büyükelçi Ekselansları Bayan Kolk, 19 Ocak 2021 tarihinde başta Trabzon Valisi ve il protokolüyle bir dizi görüşmeler yaparak akşam Ankara’ya dönecektir.

 

 

Yasar YEGEN

Proje Koordinatörü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi