AK Parti'yi elinden almak istiyorlar

Siyaset 24.02.2021 - 10:36, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2870+ kez okundu.
 

AK Parti'yi elinden almak istiyorlar

Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Mart'taki AK Parti Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığı güvendiği bir isme bırakacağı iddiası dolaşıma sokuldu. Genel Başkanlık için bazı isimler ortalıkta dolaşmaya başladı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bu iddiayı piyasaya sürenlerin Erdoğan'a büyük bir tuzak kurduğunu iddia etti. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü "Erdoğan’a teklif mi, tuzak mı?" başlıklı yazısında "AK Parti kongresi yaklaştıkça, bir formül el altından servis edilmeye çalışılıyor. O nedenle bu yazı bir erken yazı olarak kabul edilebilir" dedi ve o tuzağı şöyle özetledi: Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı’nın bir arada olmasından dolayı memnun olmaması, bu nedenle kongrede genel başkanlıktan ayrılarak AK Parti Genel Başkanlığı’nı güvendiği bir isme bırakacağı şeklindeki iddialar. Bazı isimler de konuşuluyor. Ama o isimlerin bu modelden haberi yok. Geçmişte uygulandı ama... Parlamenter sistemin gereği olarak Erdoğan Cumhurbaşkanı olunca partisinden istifa etti. Yeniden servis edilmeye çalışılan bu model, Anayasal zorunluluk gereği uygulandı. Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım dönemleri yaşandı.

Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Mart'taki AK Parti Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığı güvendiği bir isme bırakacağı iddiası dolaşıma sokuldu. Genel Başkanlık için bazı isimler ortalıkta dolaşmaya başladı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bu iddiayı piyasaya sürenlerin Erdoğan'a büyük bir tuzak kurduğunu iddia etti.


Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü "Erdoğan’a teklif mi, tuzak mı?" başlıklı yazısında "AK Parti kongresi yaklaştıkça, bir formül el altından servis edilmeye çalışılıyor. O nedenle bu yazı bir erken yazı olarak kabul edilebilir" dedi ve o tuzağı şöyle özetledi:


Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı’nın bir arada olmasından dolayı memnun olmaması, bu nedenle kongrede genel başkanlıktan ayrılarak AK Parti Genel Başkanlığı’nı güvendiği bir isme bırakacağı şeklindeki iddialar. Bazı isimler de konuşuluyor. Ama o isimlerin bu modelden haberi yok.


Geçmişte uygulandı ama...


Parlamenter sistemin gereği olarak Erdoğan Cumhurbaşkanı olunca partisinden istifa etti. Yeniden servis edilmeye çalışılan bu model, Anayasal zorunluluk gereği uygulandı. Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım dönemleri yaşandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi