ALİM'İN ATANMASI ÖNEMLİDİR. YÜCE DERHAL İSTİFA ETMELİDİR.

Siyaset 09.01.2021 - 16:10, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2752+ kez okundu.
 

ALİM'İN ATANMASI ÖNEMLİDİR. YÜCE DERHAL İSTİFA ETMELİDİR.

Uzun bir süredir  Çaykur’un vekaleten yönetilmesinin yanlış olduğunu bir an önce asaleten görev yapacak Genel Müdür atamasının gerçekleştirilmesini önerdik, savunduk. Yapılacak atamanın da liyakata dayalı, Çaykur’un içinden olan, Çaykur’da görev yapmış olan özetle Çaykur geleneğinden gelen ve bölgeyi tanıyan kişilerden olması gerektiğini savunduk.  Eğer bir kişi liyakatli değilse 3 yıl gibi uzun bir süre Çaykur gibi önemli bir kurumu vekaleten de olsa yönetmesine izin verilmemesi gerektiği, eğer iş konusunda liyakatlıysa bir an önce atamanın yapılması gerektiğini söyledik.  Ki bu yapılan atamada zaten ismi geçen kişi 1992 yılından beri  Çaykurun değişik kademelerinden geçtikten sonra önce genel müdür yardımcısı olmuş son 3 yıldır da Vekaleten Genel Müdür olarak görev yapmaktadır. Bundan sonraki süreçte artık Çaykur’da yapılan işlerin birebir de sorumlusudur.  Daha önce de söyledik. AKP Türkiye’yi nasıl yönetiyorsa Çaykur’u da o şekilde yönetmektedir. Türkiye’de ataması yapılan kişilerin siyasetle kurdukları ilişkiler hepimizin bildiği konulardır. 3 Yıl vekaleten yöneten ve kurumun kendi içinden gelen birisinin asaleten atanması doğaldır. Bu atamanın Çaykur’da çok önemli bir değişiklik yaratacağına inanmıyoruz. Zaten yönetiyorlardı. Gene yönetmeye devam edecekler.  AKP il Başkanının abisi olması konusu ise ayrı ve etik bir konudur. Bu konu AKP İl Başkanının ve AKP İl Örgütünün sorunudur. Atamanın üzerinde gölge düşüp düşmemesine kendileri karar verecektir. Çaykur ‘un yönetimsel sorunları, çalışan işçilerin sorunları, üretici ile ilgili sorunları artarak devam etmektedir. Çaykur’un aşırı şekilde bankalara borçlandırılmış bir yapısı var, giderek katlanan zararları var, stok sorunu var. Bundan önce de olduğu gibi bundan sonra da Çaykur’ la ilgili görüş ve önerilerimiz açıklamaya devam edeceğiz. Daha öncede belirttiğimiz gibi vekaleten yönetimle asaleten yönetim arasında fark vardır. Biz bu süreçte eleştirilerimizi direkt Sayın Alim üzerinden yapmıyorduk. Artık bundan sonra direkt muhatap olarak alacağımız atanmış bir genel müdür bulunmaktadır. Artık eleştirilerimiz ve önerilerimizi bu muhataplık üzerinden yapacağız.  Çaykur çok önemli bir kurumdur. Üzerinde sadece bu konuda değil her konuda herhangi bir gölge oluşmaması sadece bizim değil herkesin sorumluluğundadır. Her zaman savunduğumuz gibi Çaykur geleneğinden gelen birisinin atanması liyakat açısından önemlidir. Diğer konu Eleştiriye açıktır. Artık Çaykur’a genel müdür atandığına göre Sakarya Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin Çaykur yönetim kurulu üyeliğinden bir an önce istifa etmesi gerekmektedir.  Onun yerine Çaykur’ da çalışan işçilerin temsilcisi bir arkadaş Çaykur Yönetim kurulu üyeliğine getirilmelidir. Saltuk DENİZ CHP RİZE İL BAŞKANI

Uzun bir süredir  Çaykur’un vekaleten yönetilmesinin yanlış olduğunu bir an önce asaleten görev yapacak Genel Müdür atamasının gerçekleştirilmesini önerdik, savunduk. Yapılacak atamanın da liyakata dayalı, Çaykur’un içinden olan, Çaykur’da görev yapmış olan özetle Çaykur geleneğinden gelen ve bölgeyi tanıyan kişilerden olması gerektiğini savunduk. 

Eğer bir kişi liyakatli değilse 3 yıl gibi uzun bir süre Çaykur gibi önemli bir kurumu vekaleten de olsa yönetmesine izin verilmemesi gerektiği, eğer iş konusunda liyakatlıysa bir an önce atamanın yapılması gerektiğini söyledik. 

Ki bu yapılan atamada zaten ismi geçen kişi 1992 yılından beri  Çaykurun değişik kademelerinden geçtikten sonra önce genel müdür yardımcısı olmuş son 3 yıldır da Vekaleten Genel Müdür olarak görev yapmaktadır. Bundan sonraki süreçte artık Çaykur’da yapılan işlerin birebir de sorumlusudur. 

Daha önce de söyledik. AKP Türkiye’yi nasıl yönetiyorsa Çaykur’u da o şekilde yönetmektedir. Türkiye’de ataması yapılan kişilerin siyasetle kurdukları ilişkiler hepimizin bildiği konulardır. 3 Yıl vekaleten yöneten ve kurumun kendi içinden gelen birisinin asaleten atanması doğaldır. Bu atamanın Çaykur’da çok önemli bir değişiklik yaratacağına inanmıyoruz. Zaten yönetiyorlardı. Gene yönetmeye devam edecekler. 

AKP il Başkanının abisi olması konusu ise ayrı ve etik bir konudur. Bu konu AKP İl Başkanının ve AKP İl Örgütünün sorunudur. Atamanın üzerinde gölge düşüp düşmemesine kendileri karar verecektir.

Çaykur ‘un yönetimsel sorunları, çalışan işçilerin sorunları, üretici ile ilgili sorunları artarak devam etmektedir. Çaykur’un aşırı şekilde bankalara borçlandırılmış bir yapısı var, giderek katlanan zararları var, stok sorunu var. Bundan önce de olduğu gibi bundan sonra da Çaykur’ la ilgili görüş ve önerilerimiz açıklamaya devam edeceğiz.

Daha öncede belirttiğimiz gibi vekaleten yönetimle asaleten yönetim arasında fark vardır. Biz bu süreçte eleştirilerimizi direkt Sayın Alim üzerinden yapmıyorduk. Artık bundan sonra direkt muhatap olarak alacağımız atanmış bir genel müdür bulunmaktadır. Artık eleştirilerimiz ve önerilerimizi bu muhataplık üzerinden yapacağız. 

Çaykur çok önemli bir kurumdur. Üzerinde sadece bu konuda değil her konuda herhangi bir gölge oluşmaması sadece bizim değil herkesin sorumluluğundadır. Her zaman savunduğumuz gibi Çaykur geleneğinden gelen birisinin atanması liyakat açısından önemlidir. Diğer konu Eleştiriye açıktır.

Artık Çaykur’a genel müdür atandığına göre Sakarya Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin Çaykur yönetim kurulu üyeliğinden bir an önce istifa etmesi gerekmektedir. 

Onun yerine Çaykur’ da çalışan işçilerin temsilcisi bir arkadaş Çaykur Yönetim kurulu üyeliğine getirilmelidir.


Saltuk DENİZ
CHP RİZE İL BAŞKANI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi