Amasya’da iki OSB’ye genişleme bütçesi

AMASYA 21.01.2022 - 16:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2281+ kez okundu.
 

Amasya’da iki OSB’ye genişleme bütçesi

Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA Valisi Mustafa Masatlı, 7 bine yakın kişinin istihdam edildiği Merzifon ve Suluova Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) genişleme projesinin 2022 planında yer aldığını açıkladı.  Valilik, Merzifon ve Suluova Organize Sanayi Bölgeleri’nin genişleme projesi için çalışma başlattı. 2022 planında yer alan projeye bakanlık destek verdi. Vali Masatlı, “Amasya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu süreçte bizlere her daim destek olan ve yol gösteren sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye şükranlarımızı arz ediyoruz. İlgili bakanlıklarımıza ve kamu kurumlarımıza da teşekkür ediyorum’ dedi.   9 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM PLANI Vali Masatlı, "Merzifon Organize Sanayi Bölgesi, 156 hektarlık bir alanda 66 firmanın faaliyet gösterdiği, yaklaşık 6 bin 400 kişiye istihdam sağlayan ve ilimizin en büyük organize sanayi bölgesidir. Yatırım programına alınan genişleme alanımız ise 144 hektarlık bir alanı kapsamakta ve içerisinde 70 sanayi parseli bulunmaktadır. Bu alan tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde, yaklaşık 9 bin kişiye istihdam sağlanmasını bekliyoruz. 2022 yılı yatırım programında buraya ayrılan bütçe ise 40 milyon TL’dir’ dedi.   ‘AMASYA, KIRMIZI ET ÜRETİM MERKEZİNE DÖNÜŞECEK’ Suluova Besi OSB’nin, ülkenin ilk Besi OSB’si olduğunu belirten Vali Masatlı “OSB’miz büyükbaş hayvancılıkta ülkemizin sayılı merkezlerinden olan Suluova’mıza ayrı bir değer katmaktadır. Biz de sektörün büyük üreticilerine kırmızı et tedariki yapan Amasya’yı bölgemizin ‘Kırmızı Et Üretim Merkezine’ dönüştürme hedefimizi önceki aylarda ifade etmiştik. Bu hedef doğrultusunda başlattığımız çalışmalar başarıyla sonuçlanmış ve geçtiğimiz aylarda lansmanını yaptığımız Suluova Besi OSB Genişleme Alanı 26 milyon TL’lik bir bütçe ile 2022 Yatırım Programına dahil olmuştur. Hali hazırda 32 besi parseli ve 3 adet sanayi parselinde faaliyetlerini sürdüren OSB’mizin, 62,5 hektarlık genişleme alanında 26 yeni besi parseli ve 2 sanayi parseli oluşturulması planlanmaktadır” şeklinde konuştu. 

Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA Valisi Mustafa Masatlı, 7 bine yakın kişinin istihdam edildiği Merzifon ve Suluova Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) genişleme projesinin 2022 planında yer aldığını açıkladı.  Valilik, Merzifon ve Suluova Organize Sanayi Bölgeleri’nin genişleme projesi için çalışma başlattı. 2022 planında yer alan projeye bakanlık destek verdi. Vali Masatlı, “Amasya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu süreçte bizlere her daim destek olan ve yol gösteren sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye şükranlarımızı arz ediyoruz. İlgili bakanlıklarımıza ve kamu kurumlarımıza da teşekkür ediyorum’ dedi.

 

9 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM PLANI Vali Masatlı, "Merzifon Organize Sanayi Bölgesi, 156 hektarlık bir alanda 66 firmanın faaliyet gösterdiği, yaklaşık 6 bin 400 kişiye istihdam sağlayan ve ilimizin en büyük organize sanayi bölgesidir. Yatırım programına alınan genişleme alanımız ise 144 hektarlık bir alanı kapsamakta ve içerisinde 70 sanayi parseli bulunmaktadır. Bu alan tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde, yaklaşık 9 bin kişiye istihdam sağlanmasını bekliyoruz. 2022 yılı yatırım programında buraya ayrılan bütçe ise 40 milyon TL’dir’ dedi.

 

‘AMASYA, KIRMIZI ET ÜRETİM MERKEZİNE DÖNÜŞECEK’ Suluova Besi OSB’nin, ülkenin ilk Besi OSB’si olduğunu belirten Vali Masatlı “OSB’miz büyükbaş hayvancılıkta ülkemizin sayılı merkezlerinden olan Suluova’mıza ayrı bir değer katmaktadır. Biz de sektörün büyük üreticilerine kırmızı et tedariki yapan Amasya’yı bölgemizin ‘Kırmızı Et Üretim Merkezine’ dönüştürme hedefimizi önceki aylarda ifade etmiştik. Bu hedef doğrultusunda başlattığımız çalışmalar başarıyla sonuçlanmış ve geçtiğimiz aylarda lansmanını yaptığımız Suluova Besi OSB Genişleme Alanı 26 milyon TL’lik bir bütçe ile 2022 Yatırım Programına dahil olmuştur. Hali hazırda 32 besi parseli ve 3 adet sanayi parselinde faaliyetlerini sürdüren OSB’mizin, 62,5 hektarlık genişleme alanında 26 yeni besi parseli ve 2 sanayi parseli oluşturulması planlanmaktadır” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi