Amasya’da polisten dolandırıcılara karşı uyarı

AMASYA 01.09.2022 - 11:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2521+ kez okundu.
 

Amasya’da polisten dolandırıcılara karşı uyarı

AMASYA Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu görevlileri dolandırıcılığa karşı vatandaşlara bilgilendirme broşürü dağıttı.    İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’un talimatları doğrultusunda Toplum Destekli Polislik Büro Polisi kent genelinde halkın yoğun olduğu bankalar ve ATM çevresinde vatandaşlara dolandırıcılara karşı uyararak, telefonda para ve altın isteyenlere inanmayın” afişleri astı. Vatandaşlara, dolandırıcıların kendilerini polis, asker, hâkim, savcı gibi saygın meslek gruplarının mensubu olarak tanıttığı anlatılarak, dolandırıcılık hakkında bilgiler verildi, yapılması gerekenleri anlatıldı.  Dolandırıcıların elinden son anda kurtulduğunu belirten Gülsüm Yıldız, “Ben bu dolandırıcılar aradıklarında inandım. Polisim paralarını, altınlarını getir seri numaralarını alacağım, postaneye 100 metre kala beni ara deyince kafam o zaman şarj etti. Telefonu da kapattırmadılar bana. Allah'tan mahalle muhtarına eczanede rastladım. Muhtar amca durum böyle dedim. Muhtarımız da beni polis karakoluna götürdü onlarda inanmayın onlar dolandırıcı dediler. Dolandırıcı karakoldayken de bu sefer ben onun oğluyum dedi. Bende polislere yalan söylüyorlar dedim. Beni ne eşimle konuşturdular nede oğlumla konuşturdular. Son anda kurtuldum, 35 bin TL'yi paralarım bileziklerim yüzüklerimi bütün birikimlerimi kaptıracaktım’ dedi. ATM’lere broşür asan polislere teşekkür eden 77 yaşındaki Arif Bilir de, “Polislerimizin yapmış olduğu uygulama dört dörtlük bir uygulama. Biz yaşlıları yaşlıyız diye zaten dolandırıyorlar. Herkes bu yaşlıların peşinde bankaların önünde dolanıyor. Ben sana yardımcı olayım diyor ya kartını alıyor yada şifreni alıyor sonrada ortadan kayboluyor. Bu bizim başımıza çok geldi. Ben bankaya maaşımı çekmeye torunumu getirdim. ATM’den korktuğumdan para çekmiyorum" ifadelerini kullandı. 

AMASYA Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu görevlileri dolandırıcılığa karşı vatandaşlara bilgilendirme broşürü dağıttı. 

 

İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’un talimatları doğrultusunda Toplum Destekli Polislik Büro Polisi kent genelinde halkın yoğun olduğu bankalar ve ATM çevresinde vatandaşlara dolandırıcılara karşı uyararak, telefonda para ve altın isteyenlere inanmayın” afişleri astı. Vatandaşlara, dolandırıcıların kendilerini polis, asker, hâkim, savcı gibi saygın meslek gruplarının mensubu olarak tanıttığı anlatılarak, dolandırıcılık hakkında bilgiler verildi, yapılması gerekenleri anlatıldı.  Dolandırıcıların elinden son anda kurtulduğunu belirten Gülsüm Yıldız, “Ben bu dolandırıcılar aradıklarında inandım. Polisim paralarını, altınlarını getir seri numaralarını alacağım, postaneye 100 metre kala beni ara deyince kafam o zaman şarj etti. Telefonu da kapattırmadılar bana. Allah'tan mahalle muhtarına eczanede rastladım. Muhtar amca durum böyle dedim. Muhtarımız da beni polis karakoluna götürdü onlarda inanmayın onlar dolandırıcı dediler. Dolandırıcı karakoldayken de bu sefer ben onun oğluyum dedi. Bende polislere yalan söylüyorlar dedim. Beni ne eşimle konuşturdular nede oğlumla konuşturdular. Son anda kurtuldum, 35 bin TL'yi paralarım bileziklerim yüzüklerimi bütün birikimlerimi kaptıracaktım’ dedi. ATM’lere broşür asan polislere teşekkür eden 77 yaşındaki Arif Bilir de, “Polislerimizin yapmış olduğu uygulama dört dörtlük bir uygulama. Biz yaşlıları yaşlıyız diye zaten dolandırıyorlar. Herkes bu yaşlıların peşinde bankaların önünde dolanıyor. Ben sana yardımcı olayım diyor ya kartını alıyor yada şifreni alıyor sonrada ortadan kayboluyor. Bu bizim başımıza çok geldi. Ben bankaya maaşımı çekmeye torunumu getirdim. ATM’den korktuğumdan para çekmiyorum" ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi