Amasya’da üreticilere süt sağım makinesi desteği

AMASYA 24.05.2022 - 11:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2226+ kez okundu.
 

Amasya’da üreticilere süt sağım makinesi desteği

AMASYA’da ‘Sağlıklı Sütler Aydınlık Nesiller' projesi kapsamında yüzde 75 hibe destekli 100 üreticiye, süt sağım makinası, tekme savar ve meme solüsyonunu dağıtıldı. Kente valilik öncülüğünde başlatılan ‘Sağlıklı Sütler Aydınlık Nesiller' projesi kapsamında yüzde 75 hibe destekli 100 üreticiye yaklaşık 500 bin TL bedelli süt sağım makinası, tekme savar ve meme solüsyonunu verildi. Amasya Valisi Mustafa Masatlı, kentin büyükbaş sıralamasında Türkiye’de 30'uncu, küçükbaş sıralamasında ise 55'inci sırada yer aldığını belirterek, dağıtılan ekipmanların tamamının Amasya’da hayvancılığına çok önemli katkı sağlayacağını söyledi. Vali Masatlı, “Geçtiğimiz yıl hayvancılıkla ilgili 46 milyon TL destek sağlanmıştır. Bu rakamın 13,4 milyon TL’si süt desteğidir. Bu önemli rakama bizler katkı sunmak ve bu üretimimizi daha çok arttırmak için ‘Sağlıklı Sütler Aydınlık Nesiller’ projesi hazırladık. Bu proje çerçevesinde yaklaşık 500 bin TL’lik yerel projenin yüzde 75’ini İl Özel İdaremizden finanse ettik ve 100 adet süt sağım makinası, tekme savar ve meme solüsyonunu çiftçilerimizle buluşturduk. Sizlerin daha çok üretmesi, üretirken de kaliteli ve hijyen şartlarına uygun süt üretmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz” dedi. ‘   ÖNEMLİ OLAN KALİTELİ ÜRETİM’ Dünyada genel anlamda gıda krizi olduğuna vurgu yapan Vali Masatlı, “Şunun özellikle altını çizmemiz gerekir ki; Dünyada genel manada gıda krizi var. Önemli olan üretimimizi arttırmak ve kaliteli üretim yapmaktır. Üretimimizi artırarak kaliteyle buluşturursak, dış pazarlarda dahi Dünyanın her tarafında çok rahatlıkla ürün satabiliriz. Dağıtımını yapacağımız bu makinalardan elde etmiş olduğunuz sütü dönüştürerek insanlarımıza, hatta dış pazarlara gönderme yönünde lütfen gayret sarf ediniz” diye konuştu. 

AMASYA’da ‘Sağlıklı Sütler Aydınlık Nesiller' projesi kapsamında yüzde 75 hibe destekli 100 üreticiye, süt sağım makinası, tekme savar ve meme solüsyonunu dağıtıldı. Kente valilik öncülüğünde başlatılan ‘Sağlıklı Sütler Aydınlık Nesiller' projesi kapsamında yüzde 75 hibe destekli 100 üreticiye yaklaşık 500 bin TL bedelli süt sağım makinası, tekme savar ve meme solüsyonunu verildi. Amasya Valisi Mustafa Masatlı, kentin büyükbaş sıralamasında Türkiye’de 30'uncu, küçükbaş sıralamasında ise 55'inci sırada yer aldığını belirterek, dağıtılan ekipmanların tamamının Amasya’da hayvancılığına çok önemli katkı sağlayacağını söyledi. Vali Masatlı, “Geçtiğimiz yıl hayvancılıkla ilgili 46 milyon TL destek sağlanmıştır. Bu rakamın 13,4 milyon TL’si süt desteğidir. Bu önemli rakama bizler katkı sunmak ve bu üretimimizi daha çok arttırmak için ‘Sağlıklı Sütler Aydınlık Nesiller’ projesi hazırladık. Bu proje çerçevesinde yaklaşık 500 bin TL’lik yerel projenin yüzde 75’ini İl Özel İdaremizden finanse ettik ve 100 adet süt sağım makinası, tekme savar ve meme solüsyonunu çiftçilerimizle buluşturduk. Sizlerin daha çok üretmesi, üretirken de kaliteli ve hijyen şartlarına uygun süt üretmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz” dedi. ‘

 

ÖNEMLİ OLAN KALİTELİ ÜRETİM’ Dünyada genel anlamda gıda krizi olduğuna vurgu yapan Vali Masatlı, “Şunun özellikle altını çizmemiz gerekir ki; Dünyada genel manada gıda krizi var. Önemli olan üretimimizi arttırmak ve kaliteli üretim yapmaktır. Üretimimizi artırarak kaliteyle buluşturursak, dış pazarlarda dahi Dünyanın her tarafında çok rahatlıkla ürün satabiliriz. Dağıtımını yapacağımız bu makinalardan elde etmiş olduğunuz sütü dönüştürerek insanlarımıza, hatta dış pazarlara gönderme yönünde lütfen gayret sarf ediniz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi