Amasya'dan Pakistan'a yardım

AMASYA 13.09.2022 - 11:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1870+ kez okundu.
 

Amasya'dan Pakistan'a yardım

AMASYA Belediyesi, muson yağmurlarının yol açtığı ve milyonlarca kişiyi evlerini terk etmek zorunda bırakan sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a gıda malzemelerinin yer aldığı yardım kolileri gönderdi.   Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 14 Haziran'dan bu yana etkili olan şiddetli Muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketi nedeniyle acil durum ilan edilen dost ve kardeş ülke Pakistan'ın yaşadığı soruna kayıtsız kalmadı. Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yüz binlerce evin hasar gördüğü Pakistan'a gıda malzemelerinin yer aldığı yardım kolileri gönderen Başkan Sarı, Türkiye’nin her zaman mazlumun, mağdurun, masumun yanında yer alma anlayışı içerisinde olduğunu ve yardıma muhtaç olan canlara yetiştirilmek üzere ihtiyaç listesi oluşturup destek verildiğini söyledi. Afetzede ülkede halen suların tamamen çekilmediğini ve sel felaketinin maalesef kısmen devam ettiğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "Bin 500’e yakın kardeşimizin rahmetli olduğunu biliyoruz. Cenab-ı Allah böyle felaketlerden tüm insanlığı korusun. Elbette biz renk, ırk, din ayrımı gözetmeden Türkiye Cumhuriyeti olarak, yerel yöneticiler olarak desteğimizi esirgemiyoruz. Bu anlayış içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Amasya Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalar sonrasında yardım kolilerimizi bölgeye gönderdik. Pakistan’da hayatını kaybedenlere Mevla’mdan rahmet dilerken yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Pakistan, Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye’mize destek olmuş ve yardım etmişti. Şimdi de onların sıkıntılı döneminde bizler yanlarında yer almak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi. 

AMASYA Belediyesi, muson yağmurlarının yol açtığı ve milyonlarca kişiyi evlerini terk etmek zorunda bırakan sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a gıda malzemelerinin yer aldığı yardım kolileri gönderdi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 14 Haziran'dan bu yana etkili olan şiddetli Muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketi nedeniyle acil durum ilan edilen dost ve kardeş ülke Pakistan'ın yaşadığı soruna kayıtsız kalmadı. Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yüz binlerce evin hasar gördüğü Pakistan'a gıda malzemelerinin yer aldığı yardım kolileri gönderen Başkan Sarı, Türkiye’nin her zaman mazlumun, mağdurun, masumun yanında yer alma anlayışı içerisinde olduğunu ve yardıma muhtaç olan canlara yetiştirilmek üzere ihtiyaç listesi oluşturup destek verildiğini söyledi. Afetzede ülkede halen suların tamamen çekilmediğini ve sel felaketinin maalesef kısmen devam ettiğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "Bin 500’e yakın kardeşimizin rahmetli olduğunu biliyoruz. Cenab-ı Allah böyle felaketlerden tüm insanlığı korusun. Elbette biz renk, ırk, din ayrımı gözetmeden Türkiye Cumhuriyeti olarak, yerel yöneticiler olarak desteğimizi esirgemiyoruz. Bu anlayış içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Amasya Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalar sonrasında yardım kolilerimizi bölgeye gönderdik. Pakistan’da hayatını kaybedenlere Mevla’mdan rahmet dilerken yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Pakistan, Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye’mize destek olmuş ve yardım etmişti. Şimdi de onların sıkıntılı döneminde bizler yanlarında yer almak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi