Amasya Yağlısı’na coğrafi işaret tescili

AMASYA 13.07.2022 - 11:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2998+ kez okundu.
 

Amasya Yağlısı’na coğrafi işaret tescili

AMASYA’da ‘Amasya Yağlısı’, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi. Amasya Yağlısı, valilik öncülüğünde Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği tarafından yapılan başvuru sonucu patent aldı.   Bu sayede kente özgü yöresel ürün olan Amasya Yağlısı ile coğrafi işaret sayısı 11’e yükseldi. Tanıtım toplantısına Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Sarı, protokol üyeleri ve STK temsilcileri katıldı. Amasya Valisi Mustafa Masatlı, coğrafi işaretlerin önemine değinerek,"Coğrafi İşaretler bir şehrin, bir ülkenin kendine özgü ürünlerini tescillemek ve aslına uygun olarak, tadını, şeklini ve üretim yöntemini muhafaza ederek korunmasını sağlamak adına büyük önem taşımaktadır. Amasya’ya geldiğimizde, ilimizin 4 adet coğrafi işaret tescili bulunmaktaydı. Bizlerde Amasya turizmine katkı sağlamak amacıyla, Valiliğimizin öncülüğünde, başta gastronomi ağırlıklı olmak üzere ilimize ait coğrafi işaretlerin arttırılması yönünde çalışmalarımıza başladık. Bugün de yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda, “Amasya Yağlısı”nı, Amasya’mızın 11. coğrafi işaretli ürünü olarak tescillemiş olduk. Bu sayede 4 olan coğrafi işaret tescil sayımız 11’e çıkmıştır. Bu düşüncelerle yeni Coğrafi İşaretli ürünümüzün Amasya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Amasya'nın gastronomi alanında da geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı da, "Yöremize özgü yağlısı da coğrafi işarette11. ürün olarak tescillendi. Çörek, börek, ekmek Türkiye’nin renklerinden. Bizlerde hem cevizli hem de haşhaşlı olmak üzere Amasya yağlısı yapar gelen misafirlerimize ikram ederiz. Bugün tescillenen Amasya Yağlısı, ilimizi markalaştırmada yerli ve yabancı misafirlerin ilgisini çekecek ve Amasya’mıza özgü simgelerin tescillenmesi turizme olumlu katkı sağlayacaktır" diye konuştu. 

AMASYA’da ‘Amasya Yağlısı’, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi. Amasya Yağlısı, valilik öncülüğünde Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği tarafından yapılan başvuru sonucu patent aldı.

 

Bu sayede kente özgü yöresel ürün olan Amasya Yağlısı ile coğrafi işaret sayısı 11’e yükseldi. Tanıtım toplantısına Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Sarı, protokol üyeleri ve STK temsilcileri katıldı. Amasya Valisi Mustafa Masatlı, coğrafi işaretlerin önemine değinerek,"Coğrafi İşaretler bir şehrin, bir ülkenin kendine özgü ürünlerini tescillemek ve aslına uygun olarak, tadını, şeklini ve üretim yöntemini muhafaza ederek korunmasını sağlamak adına büyük önem taşımaktadır. Amasya’ya geldiğimizde, ilimizin 4 adet coğrafi işaret tescili bulunmaktaydı. Bizlerde Amasya turizmine katkı sağlamak amacıyla, Valiliğimizin öncülüğünde, başta gastronomi ağırlıklı olmak üzere ilimize ait coğrafi işaretlerin arttırılması yönünde çalışmalarımıza başladık. Bugün de yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda, “Amasya Yağlısı”nı, Amasya’mızın 11. coğrafi işaretli ürünü olarak tescillemiş olduk. Bu sayede 4 olan coğrafi işaret tescil sayımız 11’e çıkmıştır. Bu düşüncelerle yeni Coğrafi İşaretli ürünümüzün Amasya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Amasya'nın gastronomi alanında da geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı da, "Yöremize özgü yağlısı da coğrafi işarette11. ürün olarak tescillendi. Çörek, börek, ekmek Türkiye’nin renklerinden. Bizlerde hem cevizli hem de haşhaşlı olmak üzere Amasya yağlısı yapar gelen misafirlerimize ikram ederiz. Bugün tescillenen Amasya Yağlısı, ilimizi markalaştırmada yerli ve yabancı misafirlerin ilgisini çekecek ve Amasya’mıza özgü simgelerin tescillenmesi turizme olumlu katkı sağlayacaktır" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi