ANKARA'DAKİ RİZELİLERDEN CUMHURBAŞKANINA MEKTUP

28.04.2021 - 18:55, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2602+ kez okundu.
 

ANKARA'DAKİ RİZELİLERDEN CUMHURBAŞKANINA MEKTUP

Taşocağına tepki gösteren bölge insanı Cumhurbaşkanına mektup yazarak projeyi iptal etmesini istediler. Ankara’daki İkizdereliler adına İbrahim Coşkun’un kaleme aldığı ve gönderdiği mektup şöyle.                          Sayın CUMHURBAŞKANIM,     Tabiatın kendisine 365 gün yemyeşil kalma özelliğini bahşettiği “İKİZDERE İSKENCEDERE VADİSİ” nin dört çeşit bitki katmanından oluşan ormanları, Türkiye’nin en görkemli ve zengin içerikli vejetasyonunu oluşturmaktadır. Bu coğrafya, yaban hayatının oldukça daraldığı dünyamızda sayısız yabani çeşidine ev sahipliği yapmış olmasının yanında; yörenin su kaynakları, tarım ve hayvancılık faaliyetleri, turizm potansiyeli ile vaz geçilmez bir flora oluşturmaktadır. Ülkemizde milyonlarla ifade edilen maliyetlerle yapılmış ve yapılmakta olan yüzlerle ifade edilen bal ormanlarının hepsinden daha nitelikli ve aynı zamanda balıyla ün salmış bir doğal bal ormanıdır da bu yerler.     Dünyanın korunması gereken en nitelikli 53. sıradaki bu vadisine Allah’ın verdiği nitelikler “TAŞ OCAĞI”na feda edilemeyecek kadar kıymetli olduğunu düşünüyoruz.      Bu çığlığımızı duyup, çok önemli limanımız için gerekli olan taş ihtiyacının çok daha az zararlı alternatif yerlerden birine kaydırılması için yardım ve emirlerinizi cani gönülden diliyoruz.   Saygılarımızla

Taşocağına tepki gösteren bölge insanı Cumhurbaşkanına mektup yazarak projeyi iptal etmesini istediler. Ankara’daki İkizdereliler adına İbrahim Coşkun’un kaleme aldığı ve gönderdiği mektup şöyle.

                        
Sayın CUMHURBAŞKANIM,

   
Tabiatın kendisine 365 gün yemyeşil kalma özelliğini bahşettiği “İKİZDERE İSKENCEDERE VADİSİ” nin dört çeşit bitki katmanından oluşan ormanları, Türkiye’nin en görkemli ve zengin içerikli vejetasyonunu oluşturmaktadır. Bu coğrafya, yaban hayatının oldukça daraldığı dünyamızda sayısız yabani çeşidine ev sahipliği yapmış olmasının yanında; yörenin su kaynakları, tarım ve hayvancılık faaliyetleri, turizm potansiyeli ile vaz geçilmez bir flora oluşturmaktadır. Ülkemizde milyonlarla ifade edilen maliyetlerle yapılmış ve yapılmakta olan yüzlerle ifade edilen bal ormanlarının hepsinden daha nitelikli ve aynı zamanda balıyla ün salmış bir doğal bal ormanıdır da bu yerler.

   
Dünyanın korunması gereken en nitelikli 53. sıradaki bu vadisine Allah’ın verdiği nitelikler “TAŞ OCAĞI”na feda edilemeyecek kadar kıymetli olduğunu düşünüyoruz.

    
Bu çığlığımızı duyup, çok önemli limanımız için gerekli olan taş ihtiyacının çok daha az zararlı alternatif yerlerden birine kaydırılması için yardım ve emirlerinizi cani gönülden diliyoruz.

 

Saygılarımızla

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi