Antik kente yapılan kazıda toprak küp bulundu

DÜZCE 08.06.2022 - 12:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2751+ kez okundu.
 

Antik kente yapılan kazıda toprak küp bulundu

DÜZCE’de, Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında Geç Osmanlı dönemine ait olduğu tahmin edilen pişmiş toprak küp bulundu.   Düzce Üniversitesi ve Düzce Belediyesi tarafından, Batı Karadeniz’in Efes’i olarak adlandırılan Prusias Ad Hypium Antik Kentinde devam eden kazı çalışmalarında her gün yeni bir eser gün yüzüne çıkıyor. 6 arkeolog ve 54 kazı personeliyle yapılan çalışmalarda antik tiyatroda Medusa kaidesi, heykel başı gibi birçok eser toprak altından çıkarıldı. Kazı ekibinin antik tiyatronun üst kısmında yoğunlaştırdığı çalışmalarda son olarak Geç Osmanlı dönemine ait olduğu tahmin edilen, su ve tahıl depolamasında kullanılan pişmiş toprak küp tespit edildi. Eserin bütününün toprak altından çıkarılması için çalışmalar sürüyor. 

DÜZCE’de, Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında Geç Osmanlı dönemine ait olduğu tahmin edilen pişmiş toprak küp bulundu.

 

Düzce Üniversitesi ve Düzce Belediyesi tarafından, Batı Karadeniz’in Efes’i olarak adlandırılan Prusias Ad Hypium Antik Kentinde devam eden kazı çalışmalarında her gün yeni bir eser gün yüzüne çıkıyor. 6 arkeolog ve 54 kazı personeliyle yapılan çalışmalarda antik tiyatroda Medusa kaidesi, heykel başı gibi birçok eser toprak altından çıkarıldı. Kazı ekibinin antik tiyatronun üst kısmında yoğunlaştırdığı çalışmalarda son olarak Geç Osmanlı dönemine ait olduğu tahmin edilen, su ve tahıl depolamasında kullanılan pişmiş toprak küp tespit edildi. Eserin bütününün toprak altından çıkarılması için çalışmalar sürüyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi