ANZER BALINDA SAHTE BALA DİKKAT

Rize 16.09.2021 - 08:32, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1851+ kez okundu.
 

ANZER BALINDA SAHTE BALA DİKKAT

-Rize’nin İkizdere İlçesi Anzer Köyünde üretilen dünyanın en şifalı ve pahalı balı olarak bilinen Anzer Balının piyasada sahtesi olduğuna dikkat çekildi.      Anzer Vadisindeki aşağı Anzer diye isimlendirilen Çiçekli Köyü Muhtarı Yakup Yılmaz ‘’piyasada Balımızın ismi kullanılarak çokça sahte Anzer Balı satılıyor’’ dedi.                                               Kilosu 1200 TL     Anzer Balının 2021 yılı sağımının Ağustos ayında tamamlandığını söyleyen Muhtar Yakup Yılmaz’biz sağımı yaptığımız ballardan numune alınarak Ankara’da tahlil için İl Tarım Müdürlüğümüz vasıtasıyla gönderildi. Bu yıl 2.5 ton Anzer Balı üretildiğin tahmin ediyoruz. Tahlilden gelecek sonuçlar sonrasında satışımız yapılacak. Anzer Balı çoğunlukla hasta sahipleri tarafından aranıyor.                                    Anzer Balı Coğrafi İşaret almış     Osmanlı dönemine ait kayıtlarda yer alan Anzer Balının coğrafi işaret almasının önemli olduğunu söyleyen Çiçekli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ensar Yılmaz’ Anzer Balımız yüzlerce endemik çiçekten elde edilir. Rize’nin coğrafi işaret alan 7'nci ürünüdür.  Arıcılar Haziran ayında Anzer´e çıkar Ağustosta Bal sağımı yapar. Rize Valiliğimizin desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün girişimleri sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı. Anzer Vadisine konulan yaklaşık 3.000 bin kovanda 0rtalama 2,5 ton bal elde ediliyor. Balımız değerli ve pahalı olduğu için piyasada sahte Anzer Ballarının satıldığını duyuyoruz. Bunun engellenmesi lazım. Anzer Balımız etiketli ve tahlillî vaziyette 1 kg,500 gr ve 250 gram olarak satışa sunulmaktadır. Hakiki Anzer Balı isteyenler ya kooperatifimizden ya da tanıdığı Anzerli Arıcılardan istesin’ dedi.        Bal üretimi mevsimsel hava şartlarıyla da çok bağlantılı.

-Rize’nin İkizdere İlçesi Anzer Köyünde üretilen dünyanın en şifalı ve pahalı balı olarak bilinen Anzer Balının piyasada sahtesi olduğuna dikkat çekildi.

    
Anzer Vadisindeki aşağı Anzer diye isimlendirilen Çiçekli Köyü Muhtarı Yakup Yılmaz ‘’piyasada Balımızın ismi kullanılarak çokça sahte Anzer Balı satılıyor’’ dedi.


                                              Kilosu 1200 TL

   
Anzer Balının 2021 yılı sağımının Ağustos ayında tamamlandığını söyleyen Muhtar Yakup Yılmaz’biz sağımı yaptığımız ballardan numune alınarak Ankara’da tahlil için İl Tarım Müdürlüğümüz vasıtasıyla gönderildi. Bu yıl 2.5 ton Anzer Balı üretildiğin tahmin ediyoruz. Tahlilden gelecek sonuçlar sonrasında satışımız yapılacak. Anzer Balı çoğunlukla hasta sahipleri tarafından aranıyor.


                                   Anzer Balı Coğrafi İşaret almış

   
Osmanlı dönemine ait kayıtlarda yer alan Anzer Balının coğrafi işaret almasının önemli olduğunu söyleyen Çiçekli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ensar Yılmaz’ Anzer Balımız yüzlerce endemik çiçekten elde edilir. Rize’nin coğrafi işaret alan 7'nci ürünüdür.  Arıcılar Haziran ayında Anzer´e çıkar Ağustosta Bal sağımı yapar. Rize Valiliğimizin desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün girişimleri sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı. Anzer Vadisine konulan yaklaşık 3.000 bin kovanda 0rtalama 2,5 ton bal elde ediliyor. Balımız değerli ve pahalı olduğu için piyasada sahte Anzer Ballarının satıldığını duyuyoruz. Bunun engellenmesi lazım. Anzer Balımız etiketli ve tahlillî vaziyette 1 kg,500 gr ve 250 gram olarak satışa sunulmaktadır. Hakiki Anzer Balı isteyenler ya kooperatifimizden ya da tanıdığı Anzerli Arıcılardan istesin’ dedi.

      
Bal üretimi mevsimsel hava şartlarıyla da çok bağlantılı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi