ARICILIK ÖDÜLÜ RİZELİ MÜHENDİSE

Rize 28.11.2022 - 10:05, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3378+ kez okundu.
 

ARICILIK ÖDÜLÜ RİZELİ MÜHENDİSE

İzmir Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Rizeli Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kösoğlu Cevat Şahin ile geliştirdiği ‘’kolay ve hızlı monte/demonte edebilen kovan” ile 2. lik ödülü kazandı.                                            Rizeli Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kösoğlu Marangoz Cevat Şahin ile ortak katıldığı Kolay ve Hızlı Monte/Demonte Edebilen Kovan 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’nden 2.lik ödülüne layık görüldü.   Muğla’da yapılan 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi İnovasyon Yarışması Arıcılık Ürünleri, Malzeme, Prototip vb. yarışma kategorisinde Enstitü Arıcılık Araştırma Merkezi Birim Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kösoğlu ve Marangoz Cevat Şahin’in geliştirdiği  “kolay ve hızlı monte/demonte edebilen kovan” 2. lik ödülü aldı. Demonte kovan özelliği, -Boş kovanların kolay bir çekilde nakledilmesini, -Hasarlı parçanın kolayca değiştirilebilmesini, -Küçük alanda depolanabilmesini, -Kovanların demote haliyle daha etkin dezenfeksiyonunu sağlamaktadır.        Arıcılığa adanmış bir ömür Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kösoğlu     Rize-İkizdereden Mustafa Kösoğlu 1970 yılında İstanbul’da doğdu.     1994 yılında Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden mezun oldu. 1997 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu’ nda Arıcılık Programına Öğr. Gör görevlisi olarak atandı.          Türkiye’nin ilk Arıcılık Müzesi olan ADÜ Çine Arıcılık Müzesi’ nin proje lideridir. Marmaris Bal Evi kuruluşunda danışmanlık, Kalkanlı Bakanlığı destekli Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık ARGE İnovasyon Merkezinin Proje yürütücülüğü yapmıştır. Arıcılık konusunda ilk animasyon çalışmaları ve İzmir Büyük Şehir Belediyesine gezici bir arıcılık eğitim aracı tasarlayarak, İzmir’ de köylerde 1 yıl kadınlara öncelikli eğitimler verdi. Yetiştiricilik, Arı ıslahı, tarım 4.0 ve arı ürünleri üretimi konularında araştırmaları olup, son zamanlarda sürdürülebilir arıcılık konusuna yoğunlaşmıştır. Çalışmaları sırasında aldığı ödüller; Altın Arı Ödülü, 2016 Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Uluslararası Katılımlı Türkiye Arıcılık Ödülleri, İnovasyon, Sistem Teknik Kategorisi 2018 Birincisi. Apimondia 2022 de İstanbul’da Dünya Arı Pulları sergisini düzenledi.  

İzmir Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Rizeli Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kösoğlu Cevat Şahin ile geliştirdiği ‘’kolay ve hızlı monte/demonte edebilen kovan” ile 2. lik ödülü kazandı.

                                          

Rizeli Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kösoğlu Marangoz Cevat Şahin ile ortak katıldığı Kolay ve Hızlı Monte/Demonte Edebilen Kovan 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’nden 2.lik ödülüne layık görüldü.
 

Muğla’da yapılan 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi İnovasyon Yarışması Arıcılık Ürünleri, Malzeme, Prototip vb. yarışma kategorisinde Enstitü Arıcılık Araştırma Merkezi Birim Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kösoğlu ve Marangoz Cevat Şahin’in geliştirdiği  “kolay ve hızlı monte/demonte edebilen kovan” 2. lik ödülü aldı.


Demonte kovan özelliği,

-Boş kovanların kolay bir çekilde nakledilmesini,

-Hasarlı parçanın kolayca değiştirilebilmesini,

-Küçük alanda depolanabilmesini,

-Kovanların demote haliyle daha etkin dezenfeksiyonunu sağlamaktadır.

       Arıcılığa adanmış bir ömür Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kösoğlu

    Rize-İkizdereden Mustafa Kösoğlu 1970 yılında İstanbul’da doğdu.

    1994 yılında Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden mezun oldu. 1997 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu’ nda Arıcılık Programına Öğr. Gör görevlisi olarak atandı.    

     Türkiye’nin ilk Arıcılık Müzesi olan ADÜ Çine Arıcılık Müzesi’ nin proje lideridir. Marmaris Bal Evi kuruluşunda danışmanlık, Kalkanlı Bakanlığı destekli Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık ARGE İnovasyon Merkezinin Proje yürütücülüğü yapmıştır. Arıcılık konusunda ilk animasyon çalışmaları ve İzmir Büyük Şehir Belediyesine gezici bir arıcılık eğitim aracı tasarlayarak, İzmir’ de köylerde 1 yıl kadınlara öncelikli eğitimler verdi. Yetiştiricilik, Arı ıslahı, tarım 4.0 ve arı ürünleri üretimi konularında araştırmaları olup, son zamanlarda sürdürülebilir arıcılık konusuna yoğunlaşmıştır. Çalışmaları sırasında aldığı ödüller;

Altın Arı Ödülü, 2016

Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Uluslararası Katılımlı Türkiye Arıcılık Ödülleri, İnovasyon, Sistem Teknik Kategorisi 2018 Birincisi.

Apimondia 2022 de İstanbul’da Dünya Arı Pulları sergisini düzenledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi