BAŞKAN ÇAYELİ HALKINA UYARILARDA BULUNDU. VİDEO

Rize 07.12.2020 - 13:01, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2009+ kez okundu.
 

BAŞKAN ÇAYELİ HALKINA UYARILARDA BULUNDU. VİDEO

Çayeli Belediye Başkan İsmail Hakkı Çiftçi Vatandaşlarına Uyarıda Bulundu Çayeli Belediye Başkan İsmail Hakkı Çiftçi, Borçların yapılandırılması ve Nüfus taşıma işlemlerine ilişkin vatandaşlarına uyarıda bulundu. Çayeli Belediye Başkan İsmail Hakkı Çiftçi, yeni yürürlüğe giren ve 7256 sayılı kanun gereğince uygulanan yapılandırmadan Belediyeye borcu olan vatandaşların faydalanmasını istedi. Mevcut borçlardaki gecikme faizinin 90-95 kadarlık bir oranda silinmesi ve geriye kalan mevcut borcun ise 18 ay'a kadar taksit yapıldığını ileten Başkan Çiftçi vatandaşlarına bu olanaktan faydalanmalarını istedi. Sürekli gecikme faizini silin diye aldığı söylemlere de yer veren Çiftçi, kanunen kendisinin ve meclisin böyle bir uygulama yapması mümkün değil fakat bu şekilde çıkarılan kanunlar ile kişi ayırt etmeksizin borcu olan her vatandaşa uygulanarak borçları peşin veya taksitli şekilde tahsil edilebilmektedir. Bununla birlikte halen daha borcunu yapılandırmayan vatandaşlarımız olur ise ilgili müdürlüğümüzce gerekli teknik takip ve yasal sürecin başlatılacağını da belirtmek isteriz ifadelerine yer verdi. NÜFUSUNUZU İLÇEMİZE TAŞIYIN Başkan Çiftçi’ nin uyarıda bulunduğu bir diğer konu ise nüfus idi. Yıl sonunun gelmesi ve gelirlerin yeniden hesaplanması sebebiyle çeşitli sebeplerden dolayı nüfusunu taşıyan fakat ilçe merkezinde ikametini devam ettiren vatandaşlara nüfuslarını ikamet ettikleri İlçe merkezine taşımalarını istedi. Başkan Çiftçi, belediyenin gelirlerinin şu süreçte yeterince kısıldığını yapacak olduğunuz nüfus taşıma işlemi ile gelirlere katkı sağlanacağını vurgulayarak Çayeli’ne katkı sunmalarını vatandaşlardan talep etti.  Çayeli için hazırladıkları projelerin hayata geçmesi için maddi açıdan desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirten Başkan Çiftçi, bu desteği Çayeli halkı olarak hep birlikte sağlayacağımızdan eminim. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı davranacaktır. Nüfuslarının köyde olması köy statüsünde olan bölgeye bir fayda sağlamamaktadır. Fakat biz belediyelerde nüfusa göre merkezi hükumetten destek almaktayız. Bu bağlamda bizim için her bir nüfus önemlidir. Yapacak olduğunuz işlem ile Çayeli'nin geleceğine de destek ve katkı sağlamış olacaksınız diyerek ifadelerine devam etti.

Çayeli Belediye Başkan İsmail Hakkı Çiftçi Vatandaşlarına Uyarıda Bulundu


Çayeli Belediye Başkan İsmail Hakkı Çiftçi, Borçların yapılandırılması ve Nüfus taşıma işlemlerine ilişkin vatandaşlarına uyarıda bulundu.


Çayeli Belediye Başkan İsmail Hakkı Çiftçi, yeni yürürlüğe giren ve 7256 sayılı kanun gereğince uygulanan yapılandırmadan Belediyeye borcu olan vatandaşların faydalanmasını istedi. Mevcut borçlardaki gecikme faizinin 90-95 kadarlık bir oranda silinmesi ve geriye kalan mevcut borcun ise 18 ay'a kadar taksit yapıldığını ileten Başkan Çiftçi vatandaşlarına bu olanaktan faydalanmalarını istedi. Sürekli gecikme faizini silin diye aldığı söylemlere de yer veren Çiftçi, kanunen kendisinin ve meclisin böyle bir uygulama yapması mümkün değil fakat bu şekilde çıkarılan kanunlar ile kişi ayırt etmeksizin borcu olan her vatandaşa uygulanarak borçları peşin veya taksitli şekilde tahsil edilebilmektedir. Bununla birlikte halen daha borcunu yapılandırmayan vatandaşlarımız olur ise ilgili müdürlüğümüzce gerekli teknik takip ve yasal sürecin başlatılacağını da belirtmek isteriz ifadelerine yer verdi.


NÜFUSUNUZU İLÇEMİZE TAŞIYIN


Başkan Çiftçi’ nin uyarıda bulunduğu bir diğer konu ise nüfus idi. Yıl sonunun gelmesi ve gelirlerin yeniden hesaplanması sebebiyle çeşitli sebeplerden dolayı nüfusunu taşıyan fakat ilçe merkezinde ikametini devam ettiren vatandaşlara nüfuslarını ikamet ettikleri İlçe merkezine taşımalarını istedi. Başkan Çiftçi, belediyenin gelirlerinin şu süreçte yeterince kısıldığını yapacak olduğunuz nüfus taşıma işlemi ile gelirlere katkı sağlanacağını vurgulayarak Çayeli’ne katkı sunmalarını vatandaşlardan talep etti. 


Çayeli için hazırladıkları projelerin hayata geçmesi için maddi açıdan desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirten Başkan Çiftçi, bu desteği Çayeli halkı olarak hep birlikte sağlayacağımızdan eminim. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı davranacaktır. Nüfuslarının köyde olması köy statüsünde olan bölgeye bir fayda sağlamamaktadır. Fakat biz belediyelerde nüfusa göre merkezi hükumetten destek almaktayız. Bu bağlamda bizim için her bir nüfus önemlidir. Yapacak olduğunuz işlem ile Çayeli'nin geleceğine de destek ve katkı sağlamış olacaksınız diyerek ifadelerine devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi