Başkan Eroğlu: Tokat'ta sokak hayvanlarımız, birliğe emanet

TOKAT 06.07.2021 - 13:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1608+ kez okundu.
 

Başkan Eroğlu: Tokat'ta sokak hayvanlarımız, birliğe emanet

TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sokak hayvanlarının en iyi şekilde korunmasını sağlamak amacıyla Sokak Hayvanları Koruma Birliği sayesinde 11 ilçe, 37 belde belediye ve 613 köyde yaşayan sahipsiz hayvanların korumaya altına alınacağını söyledi.  Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Tokat İl Özel İdaresi öncülüğünde başlatılan çalışma ile Tokat'ın genelinde yaşayan 35 bin köpek ve bakıma muhtaç bin kedinin korunması sağlanacak. Birlik sayesinde; sahipsiz hayvanların sağlık kontrolleri yapılarak, çip ve küpe uygulaması ile koruma altına alınacak. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Projesi'nin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan ilk proje olduğunu ifade ederek, "Tokat Belediyesi olarak her canlının belediyesiyiz. Bize emanet edilen her canlı için projelerimizi hızlı bir şekilde hayata geçirerek, can dostlarımızın yanında yer almaya devam ediyoruz. Hayvanları Koruma Kanun teklifi AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Bizler de Türkiye'de ilk olarak Tokat'ta kurduğumuz, kısa adı TOSHAB olan Tokat Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği projemizle, mamamatiklerimizle, kedi evlerimizle havyan dostu bir şehir olmaya devam edeceğiz. Tokat Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz ve İlçe Belediyelerimizin katılımlarıyla kurmuş olduğumuz Birlik Projesi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ilk birliktir.  Tokat İl genelinde yaşayan tüm sahipsiz hayvanların bakımı ve rehabilitasyonu için Türkiye ve Dünya'da ilk uygulama olması nedeniyle örnek bir proje ve uygulamadır. Tokat il genelindeki toplam 35 bin adet köpek ve bin adet sahipsiz kedi için 5 yıllık çalışma planımızı oluşturduk. Veteriner hekimlerimiz, veteriner sağlık teknisyenlerimiz ve teknikerlerimizle sağlık taramalarımızı yapıyoruz. Her yıl düzenli olacak kontrollerle yeni doğanlar kayıt altına alınırken, tedavileri yapılarak doğal yaşamlarına bırakılacaklar" dedi.   100 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK Projeyle Tokat'ın istihdamına da katkı sağlayacağını belirten Başkan Eroğlu, işinde uzman yaklaşık 100 kişinin de istihdam edileceğini belirterek, " Projemizle yeni bir iş kapısı daha aralanmış oldu. Yaklaşık 100 kişi bu birlikte görev alacak. Bu arkadaşlarımız, işinde ehliyetli, liyakatli kişilerden oluşacak. Şehrimize, can dostlarımıza hayırlı olmasını diliyor, projede emeği geçen, katkı sunan birlik ortaklarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.  

TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sokak hayvanlarının en iyi şekilde korunmasını sağlamak amacıyla Sokak Hayvanları Koruma Birliği sayesinde 11 ilçe, 37 belde belediye ve 613 köyde yaşayan sahipsiz hayvanların korumaya altına alınacağını söyledi.  Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Tokat İl Özel İdaresi öncülüğünde başlatılan çalışma ile Tokat'ın genelinde yaşayan 35 bin köpek ve bakıma muhtaç bin kedinin korunması sağlanacak. Birlik sayesinde; sahipsiz hayvanların sağlık kontrolleri yapılarak, çip ve küpe uygulaması ile koruma altına alınacak. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Projesi'nin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan ilk proje olduğunu ifade ederek, "Tokat Belediyesi olarak her canlının belediyesiyiz. Bize emanet edilen her canlı için projelerimizi hızlı bir şekilde hayata geçirerek, can dostlarımızın yanında yer almaya devam ediyoruz. Hayvanları Koruma Kanun teklifi AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Bizler de Türkiye'de ilk olarak Tokat'ta kurduğumuz, kısa adı TOSHAB olan Tokat Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği projemizle, mamamatiklerimizle, kedi evlerimizle havyan dostu bir şehir olmaya devam edeceğiz. Tokat Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz ve İlçe Belediyelerimizin katılımlarıyla kurmuş olduğumuz Birlik Projesi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ilk birliktir.  Tokat İl genelinde yaşayan tüm sahipsiz hayvanların bakımı ve rehabilitasyonu için Türkiye ve Dünya'da ilk uygulama olması nedeniyle örnek bir proje ve uygulamadır. Tokat il genelindeki toplam 35 bin adet köpek ve bin adet sahipsiz kedi için 5 yıllık çalışma planımızı oluşturduk. Veteriner hekimlerimiz, veteriner sağlık teknisyenlerimiz ve teknikerlerimizle sağlık taramalarımızı yapıyoruz. Her yıl düzenli olacak kontrollerle yeni doğanlar kayıt altına alınırken, tedavileri yapılarak doğal yaşamlarına bırakılacaklar" dedi.

 

100 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK Projeyle Tokat'ın istihdamına da katkı sağlayacağını belirten Başkan Eroğlu, işinde uzman yaklaşık 100 kişinin de istihdam edileceğini belirterek, " Projemizle yeni bir iş kapısı daha aralanmış oldu. Yaklaşık 100 kişi bu birlikte görev alacak. Bu arkadaşlarımız, işinde ehliyetli, liyakatli kişilerden oluşacak. Şehrimize, can dostlarımıza hayırlı olmasını diliyor, projede emeği geçen, katkı sunan birlik ortaklarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi