BEKAROĞLU FUAT OKTAY'A YAZLIK SARAYI SORDU

Siyaset 15.12.2020 - 11:33, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2348+ kez okundu.
 

BEKAROĞLU FUAT OKTAY'A YAZLIK SARAYI SORDU

Halka acı reçete, Cumhurbaşkanına yeni saraylar!   Halka acı reçeteler sunan AKP Hükümeti, Cumhurbaşkanı'nın kullanımı için yeni saraylar inşa etmekten geri durmuyor.    İnşaatı halktan gizlenen ve yıllardır tamamlanmayan Marmaris Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı yazlık Sarayı'nın akıbeti merak ediliyor.   CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Performans esaslı program bütçe normuyla hazırlanan 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçe Teklifi ve ekli tablolardan 2021 yılında Merkezi Yönetim Bütçesinden ne kadar kaynak ayrıldığı anlaşılamayan, kamuoyunda Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı olarak bilinen Marmaris Okluk koyunda yaptırılan inşaat ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan şu sorularına cevap istedi: 1- Cumhurbaşkanının yazlık konutu olarak bilinen bu yerleşke ne kadar bir alanda inşa edilmektedir? 2- Bu inşaat için ne kadar hektar alan kamulaştırılmıştır; bu kamulaştırma ‘acele kamulaştırma’ yöntemi ile mi yapılmıştır? 3- Merkezi Yönetim Bütçesinden ve diğer kaynaklardan bu yerleşkenin yapımı için 14.12.2020 tarihi itibarıyla ne kadar harcama yapılmıştır? 4- Söz konusu inşaatın altyapı, çevre duvarı, peyzaj, dere ıslahları, güvenlik binaları, sondaj çalışmaları, etüt ve projelendirme çalışmaları için ne kadar ödeme yapılmıştır? Bu işlemler hangi şirket tarafından yerine getirilmiştir? Bu işlemler hangi ihale yöntemiyle ihale olunmuştur? 5- Bu yerleşke için yapılan ana inşaat hangi ihale usulü ile gerçekleştirilmektedir? 6- Söz konusu inşaat bölgesinin karadan ve denizden halkın görmesine kapatılmasının nedeni nedir? 7- Bu tesis inşaatının halktan gizlenmesinin nedeni nedir? 8- Bu inşaatın uzun yıllardır bitmemesi neye bağlıdır? Bu nedenle bir kamu zararı oluşmuş mudur? 9- Söz konusu yerleşke hangi amaçlar için kullanılacaktır? 10- Söz konusu inşaat kaç bina ve odayı ihtiva etmektedir? 11- Söz konusu tesislerde kaç personel istihdam edilmektedir/ edilecektir? 12- Halka acı reçete uygulamasının başlayacağı bu dönemde söz konusu inşaatın durdurulması gündemde midir?
Halka acı reçete, Cumhurbaşkanına yeni saraylar!
 
Halka acı reçeteler sunan AKP Hükümeti, Cumhurbaşkanı'nın kullanımı için yeni saraylar inşa etmekten geri durmuyor. 
 
İnşaatı halktan gizlenen ve yıllardır tamamlanmayan Marmaris Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı yazlık Sarayı'nın akıbeti merak ediliyor.
 
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Performans esaslı program bütçe normuyla hazırlanan 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçe Teklifi ve ekli tablolardan 2021 yılında Merkezi Yönetim Bütçesinden ne kadar kaynak ayrıldığı anlaşılamayan, kamuoyunda Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı olarak bilinen Marmaris Okluk koyunda yaptırılan inşaat ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan şu sorularına cevap istedi:

1- Cumhurbaşkanının yazlık konutu olarak bilinen bu yerleşke ne kadar bir alanda inşa edilmektedir?

2- Bu inşaat için ne kadar hektar alan kamulaştırılmıştır; bu kamulaştırma ‘acele kamulaştırma’ yöntemi ile mi yapılmıştır?

3- Merkezi Yönetim Bütçesinden ve diğer kaynaklardan bu yerleşkenin yapımı için 14.12.2020 tarihi itibarıyla ne kadar harcama yapılmıştır?

4- Söz konusu inşaatın altyapı, çevre duvarı, peyzaj, dere ıslahları, güvenlik binaları, sondaj çalışmaları, etüt ve projelendirme çalışmaları için ne kadar ödeme yapılmıştır? Bu işlemler hangi şirket tarafından yerine getirilmiştir? Bu işlemler hangi ihale yöntemiyle ihale olunmuştur?

5- Bu yerleşke için yapılan ana inşaat hangi ihale usulü ile gerçekleştirilmektedir?

6- Söz konusu inşaat bölgesinin karadan ve denizden halkın görmesine kapatılmasının nedeni nedir?

7- Bu tesis inşaatının halktan gizlenmesinin nedeni nedir?

8- Bu inşaatın uzun yıllardır bitmemesi neye bağlıdır? Bu nedenle bir kamu zararı oluşmuş mudur?

9- Söz konusu yerleşke hangi amaçlar için kullanılacaktır?

10- Söz konusu inşaat kaç bina ve odayı ihtiva etmektedir?

11- Söz konusu tesislerde kaç personel istihdam edilmektedir/ edilecektir?

12- Halka acı reçete uygulamasının başlayacağı bu dönemde söz konusu inşaatın durdurulması gündemde midir?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi