BELEDİYEDE İŞÇİ ÜCRETLERİNE YÜZDE 70 ZAM.

Siyaset 11.12.2020 - 05:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2952+ kez okundu.
 

BELEDİYEDE İŞÇİ ÜCRETLERİNE YÜZDE 70 ZAM.

İŞÇİ DOSTU ŞAVŞAT BELEDİYESİNDE ASGARİ ÜCRET 4 BİN 400 TL OLDU   Şavşat Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşmede ücretlere 70 zam yapıldı. Buna göre en düşük ücret aylık 4.400 ₺ oldu. Şavşat Belediyesi Personel Ltd.Şti. toplu iş sözleşmesi imza töreni Belediye Başkanı Nihat Acar ve Başkan Yardımcısı Ümit Coşkunoğlu ile Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Yaşar Kaspar ve işçilerin katılımıyla yapıldı.   SÖZLEŞMEDE NELER VAR? Toplu sözleşme kapsamında en düşük günlük yevmiye 150₺ oldu. Diğer yevmiyeler 170₺’ye yükseltilmiş olup, 2600₺ olan maaşlar ortalama 70 zamla 4400₺’ye yükseldi. 60 gün ikramiye, ayrıca dış birimlerde çalışanlara 250₺ sorumluluk, şoför ve operatörlere 150₺, ramazan bayramı 500₺, kurban bayramı 750₺, giyim yardımı 500₺ olarak belirlendi. İdari maddeler ve izinlerin ise kadrolu işçiler toplu sözleşmesindeki gibi olacak şekilde anlaşmaya varıldı.     BELEDİYE BAŞKANI ACAR: DAHA DA İYİLEŞTİRECEĞİZ İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Nihat Acar, "Sözleşmenin arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Günümüz koşullarında yeterli olmasa da imkanlarımızı zorlayarak sendikayla anlaşmaya vardık. İlerleyen zamanlarda imkanlarımız düzeldikçe daha da iyileştireceğiz. Emekçilerin alın terinin karşılığı olan ücretlerden tasarruf olmaz. Arkadaşlarımız Şavşat'ın yükünü omuzlamaktadırlar, arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.   EMEKÇİ DOSTU BAŞKANA SENDİKADAN TEŞEKKÜR Belediye İş Sendikası Rize Şube Başkanı Yaşar Kaspar da yaptığı açıklamada, "Üyelerimizin ilk toplu sözleşmesini bugün başkanlarımız ve üyelerimizle beraber imzalıyoruz. Yılların emek sömürüsünün ortadan kaldırıldığı, emeklerinin karşılığının alındığı bir sözleşme oldu. Toplu sözleşmede desteklerini esirgemeyen ve her zaman emekçilerinin yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Nihat Acar ile Başkan Yardımcımız Ümit Coşkunoğlu’na örgütümüz adına adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.  
İŞÇİ DOSTU ŞAVŞAT BELEDİYESİNDE ASGARİ ÜCRET 4 BİN 400 TL OLDU
 
Şavşat Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşmede ücretlere 70 zam yapıldı. Buna göre en düşük ücret aylık 4.400  oldu.

Şavşat Belediyesi Personel Ltd.Şti. toplu iş sözleşmesi imza töreni Belediye Başkanı Nihat Acar ve Başkan Yardımcısı Ümit Coşkunoğlu ile Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Yaşar Kaspar ve işçilerin katılımıyla yapıldı.
 
SÖZLEŞMEDE NELER VAR?

Toplu sözleşme kapsamında en düşük günlük yevmiye 150₺ oldu. Diğer yevmiyeler 170₺’ye yükseltilmiş olup, 2600₺ olan maaşlar ortalama 70 zamla 4400₺’ye yükseldi. 60 gün ikramiye, ayrıca dış birimlerde çalışanlara 250₺ sorumluluk, şoför ve operatörlere 150₺, ramazan bayramı 500₺, kurban bayramı 750₺, giyim yardımı 500₺ olarak belirlendi. İdari maddeler ve izinlerin ise kadrolu işçiler toplu sözleşmesindeki gibi olacak şekilde anlaşmaya varıldı.
 
 
BELEDİYE BAŞKANI ACAR: DAHA DA İYİLEŞTİRECEĞİZ

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Nihat Acar, "Sözleşmenin arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Günümüz koşullarında yeterli olmasa da imkanlarımızı zorlayarak sendikayla anlaşmaya vardık. İlerleyen zamanlarda imkanlarımız düzeldikçe daha da iyileştireceğiz. Emekçilerin alın terinin karşılığı olan ücretlerden tasarruf olmaz. Arkadaşlarımız Şavşat'ın yükünü omuzlamaktadırlar, arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.
 
EMEKÇİ DOSTU BAŞKANA SENDİKADAN TEŞEKKÜR

Belediye İş Sendikası Rize Şube Başkanı Yaşar Kaspar da yaptığı açıklamada, "Üyelerimizin ilk toplu sözleşmesini bugün başkanlarımız ve üyelerimizle beraber imzalıyoruz. Yılların emek sömürüsünün ortadan kaldırıldığı, emeklerinin karşılığının alındığı bir sözleşme oldu. Toplu sözleşmede desteklerini esirgemeyen ve her zaman emekçilerinin yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Nihat Acar ile Başkan Yardımcımız Ümit Coşkunoğlu’na örgütümüz adına adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi