‘BEYİN FIRTINASI YÖNTEMİYLE BU SORUNA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜRETTİLER’

Trabzon 15.06.2021 - 09:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2162+ kez okundu.
 

‘BEYİN FIRTINASI YÖNTEMİYLE BU SORUNA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜRETTİLER’

-TRABZON Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bilim Sanat Merkezi öğrencileri Polonya ve Bulgaristan’da bulunan yaşıtları ile genç işsizliği ele alan çalışma yürüttü. İnternet üzerinden çevrimiçi buluşan öğrenciler, genç işsizlik sorunu ile başa çıkmak için çözüm önerileri üretti. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde,  ASTEC Erasmus+ KA201 projesi kapsamında internet ortamında genç işsizliği ele alan bir çalışma yürütüldü. Düzenlenen çalışmaya Polonya’dan  ZSAIO Meslek Lisesi, Bulgaristan’dan Sveti Ivan Rilski Meslek Lisesi, Trabzon’dan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilim Sanat Merkezi öğrencileri ve öğretmenlerinin yer aldığı 90 kişilik bir grup katıldı. Devlet Eski Bakanı Tınaz Titiz’in moderatörlüğünde yürütülen çalışmada “Genç İşsizlik sorunuyla başa çıkılabilmemizde bize yol gösterecek değişik bir çözüme ait ipuçları neler olmalıdır? sorusuna yanıt arandı.   ‘BEYİN FIRTINASI YÖNTEMİYLE BU SORUNA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜRETTİLER’   Projede yer alan Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Serkan Aydın, “Akıllı otomasyon sistemleri, yapay zeka ve robotik gibi alanlarda yaşanan teknolojik gelişmeler yeni meslekleri ortaya çıkarıyor, bir çok mesleği ise yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Gençlerin şu an okullarında aldıkları eğitim, mezuniyetten sonra iş bulmalarında tek başına yeterli olmayabiliyor.  Bu durum genç işsiz sayısını hızla artırıyor. Genç işsizlik sorunu sadece ülkemiz için değil dünya genelinde de önemli bir sorun. Konu genç işsizlik olunca bu sorundan en çok etkilenen gençlerin çözüm arayışları da bir o kadar kıymetli hale geliyor. Geleceklerinin şekillenmesinde söz sahibi olmak isteyen Trabzonlu bir grup liseli genç Bulgaristan ve Polonya’dan yaşıtlarıyla internet üzerinden bir araya gelerek beyin fırtınası yöntemiyle bu soruna çözüm önerileri ürettiler” dedi. 

-TRABZON Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Bilim Sanat Merkezi öğrencileri Polonya ve Bulgaristan’da bulunan yaşıtları ile genç işsizliği ele alan çalışma yürüttü. İnternet üzerinden çevrimiçi buluşan öğrenciler, genç işsizlik sorunu ile başa çıkmak için çözüm önerileri üretti. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde,  ASTEC Erasmus+ KA201 projesi kapsamında internet ortamında genç işsizliği ele alan bir çalışma yürütüldü. Düzenlenen çalışmaya Polonya’dan  ZSAIO Meslek Lisesi, Bulgaristan’dan Sveti Ivan Rilski Meslek Lisesi, Trabzon’dan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilim Sanat Merkezi öğrencileri ve öğretmenlerinin yer aldığı 90 kişilik bir grup katıldı. Devlet Eski Bakanı Tınaz Titiz’in moderatörlüğünde yürütülen çalışmada “Genç İşsizlik sorunuyla başa çıkılabilmemizde bize yol gösterecek değişik bir çözüme ait ipuçları neler olmalıdır? sorusuna yanıt arandı.

 

‘BEYİN FIRTINASI YÖNTEMİYLE BU SORUNA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜRETTİLER’

 

Projede yer alan Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Serkan Aydın, “Akıllı otomasyon sistemleri, yapay zeka ve robotik gibi alanlarda yaşanan teknolojik gelişmeler yeni meslekleri ortaya çıkarıyor, bir çok mesleği ise yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Gençlerin şu an okullarında aldıkları eğitim, mezuniyetten sonra iş bulmalarında tek başına yeterli olmayabiliyor.  Bu durum genç işsiz sayısını hızla artırıyor. Genç işsizlik sorunu sadece ülkemiz için değil dünya genelinde de önemli bir sorun. Konu genç işsizlik olunca bu sorundan en çok etkilenen gençlerin çözüm arayışları da bir o kadar kıymetli hale geliyor. Geleceklerinin şekillenmesinde söz sahibi olmak isteyen Trabzonlu bir grup liseli genç Bulgaristan ve Polonya’dan yaşıtlarıyla internet üzerinden bir araya gelerek beyin fırtınası yöntemiyle bu soruna çözüm önerileri ürettiler” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi