BİSİKLETLE SAKARYADAN RİZEYE GELDİ

Rize 24.06.2021 - 10:17, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3305+ kez okundu.
 

BİSİKLETLE SAKARYADAN RİZEYE GELDİ

Sakarya’da yaşayan 56 yaşındaki Rizeli Adem Ekşi Türkiye’de yeterli miktarda bisiklet yolu olmadığını gerekçe göstererek 1200 km yolu bisikletiyle 10 günde kat ederek Rize’ye vardı.      Sakarya’da yaşayan SSK emeklisi 2 çocuk babası 56 yaşındaki Adem Ekşi ’beş yıl önce emekli oldum ve bisikletle gezmeye başladım. Hem spor yapıyorum hem geziyorum. İkizdere ilçesinin Bakırköy’ündenim fakat yıllar önce ailece Sakarya’ya yerleştik. İlkokulu köyümde okudum. Bisikletle gezdiğimde şunu özellikle gördüm ki şehirlerarası yollarda bisikletçilerin geçmesi için bir alan yok. Karayolları kenarlarına bisiklet yolları yapılması için böyle bir etkinlik yapmaya karar verdim.10 gün önce Sakarya’dan Rize’ye gelmeye karar verdim. Programında Rize’den Gürcistan’a da geçmek var ama bir süre sonra deneyeceğim. 10 günlük yolculuğumda günde ortalama 100 km yol kat ettim. Bisikletimde taşıdığım çadırımı uygun bulduğum yerlerde açarak dinlenerek konaklıyorum. Akşamları yol almadım. Gündüz yola devam ederek bazı yerlerde doğal ve tarihi yerleri gezme imkânı da buluyorum. Şehirlerarası yerlerde bisiklet yolları olmadığını biliyordum. Bunu bir kez daha gördüm. Yetkililer tarafından dikkate alınarak bisiklet yolları yapılmalı ve gençlerimizi bisiklet kullanmaya teşvik etmeliyiz’ dedi.     Adem Ekşi'nin İkizdere ilçe merkezine gelişinde akrabaları ve Belediye Başkanı Hakan Karagöz karşılayarak çiçek verdi ve baklava ikramında bulundu. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz karşılama anında yaptığı açıklamada ’bisiklet yollarına dikkat çekmek için 1200 km yol kat ederek ilçemize gelen hemşerimi kutluyorum. Hemşerimizi Adem Ekşi’nin yıllar sonra bisikletle Sakarya’dan ilçemize gelmesi güzel bir aktivite oldu. Karayolları kenarlarında bisiklet yolu ve ilçelerde de bisiklet yolu yapılması için düzenlemelere gidilmelidir. Bizlerde İkizdere’de imkânlarımızı zorlayarak bisiklet yürüyüş yolu yapmak çin projemizi hazırlayacağuz’dedi.

Sakarya’da yaşayan 56 yaşındaki Rizeli Adem Ekşi Türkiye’de yeterli miktarda bisiklet yolu olmadığını gerekçe göstererek 1200 km yolu bisikletiyle 10 günde kat ederek Rize’ye vardı.

    
Sakarya’da yaşayan SSK emeklisi 2 çocuk babası 56 yaşındaki Adem Ekşi ’beş yıl önce emekli oldum ve bisikletle gezmeye başladım. Hem spor yapıyorum hem geziyorum. İkizdere ilçesinin Bakırköy’ündenim fakat yıllar önce ailece Sakarya’ya yerleştik. İlkokulu köyümde okudum. Bisikletle gezdiğimde şunu özellikle gördüm ki şehirlerarası yollarda bisikletçilerin geçmesi için bir alan yok. Karayolları kenarlarına bisiklet yolları yapılması için böyle bir etkinlik yapmaya karar verdim.10 gün önce Sakarya’dan Rize’ye gelmeye karar verdim. Programında Rize’den Gürcistan’a da geçmek var ama bir süre sonra deneyeceğim. 10 günlük yolculuğumda günde ortalama 100 km yol kat ettim. Bisikletimde taşıdığım çadırımı uygun bulduğum yerlerde açarak dinlenerek konaklıyorum. Akşamları yol almadım. Gündüz yola devam ederek bazı yerlerde doğal ve tarihi yerleri gezme imkânı da buluyorum. Şehirlerarası yerlerde bisiklet yolları olmadığını biliyordum. Bunu bir kez daha gördüm. Yetkililer tarafından dikkate alınarak bisiklet yolları yapılmalı ve gençlerimizi bisiklet kullanmaya teşvik etmeliyiz’ dedi.

   
Adem Ekşi'nin İkizdere ilçe merkezine gelişinde akrabaları ve Belediye Başkanı Hakan Karagöz karşılayarak çiçek verdi ve baklava ikramında bulundu. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz karşılama anında yaptığı açıklamada ’bisiklet yollarına dikkat çekmek için 1200 km yol kat ederek ilçemize gelen hemşerimi kutluyorum. Hemşerimizi Adem Ekşi’nin yıllar sonra bisikletle Sakarya’dan ilçemize gelmesi güzel bir aktivite oldu. Karayolları kenarlarında bisiklet yolu ve ilçelerde de bisiklet yolu yapılması için düzenlemelere gidilmelidir. Bizlerde İkizdere’de imkânlarımızı zorlayarak bisiklet yürüyüş yolu yapmak çin projemizi hazırlayacağuz’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi