Bitkin halde bulunan ak kuyruklu kartal, bakım sonrası doğaya bırakıldı

Karadeniz 22.09.2020 - 17:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3157+ kez okundu.
 

Bitkin halde bulunan ak kuyruklu kartal, bakım sonrası doğaya bırakıldı

TOKAT'ta bir süre önce doğada bitkin halde bulunan ak kuyruklu kartal, bakım ve tedavisinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince doğaya salındı.    Kent merkezinde Geyras mevkisinde 15 gün önce yorgun ve bitkin halde bulunan kartal, vatandaşların ihbarı üzerine, Tokat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı. Ekiplerin yaptığı incelemede kartalın Türkiye'de nadir görülen ve Avrupa'nın en irisi olarak bilinen ak kuyruklu kartal olduğu belirlendi. Kanat açıklığı 2,5 metreyi bulan kartal, tamamlanan tedavisinin ardından doğal yaşamına bırakıldı.  Kartalın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen veteriner hekim Ülkü Gümüş, "Ülkemizde nadir olarak görülen ak kuyruklu kartal, şube müdürlüğümüzde gerekli tedavileri, bakımları ve beslemeleri yapılarak doğal ortamda yaşayacak gücüne kavuştu. Kartalımızı ormanlık alanda doğaya bıraktık" dedi.  

TOKAT'ta bir süre önce doğada bitkin halde bulunan ak kuyruklu kartal, bakım ve tedavisinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince doğaya salındı. 

 

Kent merkezinde Geyras mevkisinde 15 gün önce yorgun ve bitkin halde bulunan kartal, vatandaşların ihbarı üzerine, Tokat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı. Ekiplerin yaptığı incelemede kartalın Türkiye'de nadir görülen ve Avrupa'nın en irisi olarak bilinen ak kuyruklu kartal olduğu belirlendi. Kanat açıklığı 2,5 metreyi bulan kartal, tamamlanan tedavisinin ardından doğal yaşamına bırakıldı.  Kartalın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen veteriner hekim Ülkü Gümüş, "Ülkemizde nadir olarak görülen ak kuyruklu kartal, şube müdürlüğümüzde gerekli tedavileri, bakımları ve beslemeleri yapılarak doğal ortamda yaşayacak gücüne kavuştu. Kartalımızı ormanlık alanda doğaya bıraktık" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi