BOMBA İHBARI SONUCU TRABZON'A ACİL İNİŞ YAPTI

Trabzon 07.10.2021 - 14:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1983+ kez okundu.
 

BOMBA İHBARI SONUCU TRABZON'A ACİL İNİŞ YAPTI

KUVEYT’te bir uçağa yapılan bomba ihbarı üzerine ülkeden havalanan tüm uçaklar en yakın havalimanlarına acil iniş gerçekleştirdi. Kuveyt-Trabzon seferini yapan Al Jazeera Havayolları'na ait yolcu uçağı da Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçaktaki yolcular tahliye edildikten sonra bomba imha uzmanı ekipler arama başlattı. Kuveyt'te bir uçakta bomba olduğu yönünde ihbar yapıldı. Bunun üzerine Kuveyt'ten kalkan havadaki tüm uçakların uygun havalimanlarına acil iniş yapmaları istendi. Kuveyt-Trabzon seferini yapan 51 yolcu ve 6 mürettebatı bulunan CZR-314 sefer sayılı Airbus A320 tipi yolcu uçağı da saat 11.18’de Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Yolcular tahliye edilirken, havalimanında geniş güvenlik önlemi alındı. İtfaiye ve ambulansların bekletildiği havalimanında bomba imha uzmanı ekipler uçakta arama başlattı. Güvenli bölgeye çekilen uçak ve yolcuların valizlerinde aramalar sürüyor.   VALİ: UÇAKTA 51 YOLCU, 6 MÜRETTEBAT VARDI   Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, bomba ihbarı nedeniyle Trabzon Havalimanı’na acil iniş yapan yolcu uçağı ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Ustaooğlu, “Kuveyt Havayolları Genel Merkezi’ne bir uçağa bomba konulduğuna dair ihbar yapılıyor. Uluslararası kurallar gereği o an havada bulunan Kuveyt Hava Yolları'na ait tüm uçaklara bu durum bildirilerek, bu uçakların uygun yerlere inişleri sağlanmıştır. Kuveyt’ten havalanarak, Trabzon Havalimanı’na gelmekte olan CZR-314 sefer sayılı uçak da saat 11.18’de havalimanına iniş yaptı. Yer güvenlik birimlerimiz tarafından uçak güvenli alana alınarak detayları aramalar yapılıyor. Uçağımızda 51 yolcu ve 6 mürettebat vardı, onların tahliyeleri gerçekleştirildi. Yolcuların bagajlarını detaylı arama işlemleri yapılıyor. Havalimanında uçuşların durdurulması ile ilgili bir şey söz konusu değil. Havalimanı uçuşlara açıktır. Uçak güvenli bölgede araması tamamlanarak tekrar seferine devam edecek” dedi.

KUVEYT’te bir uçağa yapılan bomba ihbarı üzerine ülkeden havalanan tüm uçaklar en yakın havalimanlarına acil iniş gerçekleştirdi. Kuveyt-Trabzon seferini yapan Al Jazeera Havayolları'na ait yolcu uçağı da Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçaktaki yolcular tahliye edildikten sonra bomba imha uzmanı ekipler arama başlattı. Kuveyt'te bir uçakta bomba olduğu yönünde ihbar yapıldı. Bunun üzerine Kuveyt'ten kalkan havadaki tüm uçakların uygun havalimanlarına acil iniş yapmaları istendi. Kuveyt-Trabzon seferini yapan 51 yolcu ve 6 mürettebatı bulunan CZR-314 sefer sayılı Airbus A320 tipi yolcu uçağı da saat 11.18’de Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Yolcular tahliye edilirken, havalimanında geniş güvenlik önlemi alındı. İtfaiye ve ambulansların bekletildiği havalimanında bomba imha uzmanı ekipler uçakta arama başlattı. Güvenli bölgeye çekilen uçak ve yolcuların valizlerinde aramalar sürüyor.

 

VALİ: UÇAKTA 51 YOLCU, 6 MÜRETTEBAT VARDI

 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, bomba ihbarı nedeniyle Trabzon Havalimanı’na acil iniş yapan yolcu uçağı ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Ustaooğlu, “Kuveyt Havayolları Genel Merkezi’ne bir uçağa bomba konulduğuna dair ihbar yapılıyor. Uluslararası kurallar gereği o an havada bulunan Kuveyt Hava Yolları'na ait tüm uçaklara bu durum bildirilerek, bu uçakların uygun yerlere inişleri sağlanmıştır. Kuveyt’ten havalanarak, Trabzon Havalimanı’na gelmekte olan CZR-314 sefer sayılı uçak da saat 11.18’de havalimanına iniş yaptı. Yer güvenlik birimlerimiz tarafından uçak güvenli alana alınarak detayları aramalar yapılıyor. Uçağımızda 51 yolcu ve 6 mürettebat vardı, onların tahliyeleri gerçekleştirildi. Yolcuların bagajlarını detaylı arama işlemleri yapılıyor. Havalimanında uçuşların durdurulması ile ilgili bir şey söz konusu değil. Havalimanı uçuşlara açıktır. Uçak güvenli bölgede araması tamamlanarak tekrar seferine devam edecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi