BOZ AYI VE YABAN KEÇİSİ ÖLDÜRENLERE REKOR CEZA

Rize 29.11.2022 - 12:17, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3738+ kez okundu.
 

BOZ AYI VE YABAN KEÇİSİ ÖLDÜRENLERE REKOR CEZA

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan bildiride 1 Yaban Hayvanı için ödenecek tazminat tutarları açılandı.       2022 yılını kapsayan tazminat bedeline göre nesli tükenen yaban hayvanlardan Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan ve Arı kovanlarına çok zarar veren Boz Ayı avlama bedeli 50 bin lira oldu. Bölgemizde neslini korumak amacıyla avlanmasına izin verilmeyen Yaban Keçisi avlayanlara ise 250 bin lira ceza verileceği, Ceylan avlayanlara 35 bin lira hakkında her Haziran ayında Rize İkizdere’de Şenlik yapılan Dağ Horozu avlayanlara ise 9 bin lira ceza uygulanacağı belirtilmiş..

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan bildiride 1 Yaban Hayvanı için ödenecek tazminat tutarları açılandı.

     

2022 yılını kapsayan tazminat bedeline göre nesli tükenen yaban hayvanlardan Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan ve Arı kovanlarına çok zarar veren Boz Ayı avlama bedeli 50 bin lira oldu. Bölgemizde neslini korumak amacıyla avlanmasına izin verilmeyen Yaban Keçisi avlayanlara ise 250 bin lira ceza verileceği, Ceylan avlayanlara 35 bin lira hakkında her Haziran ayında Rize İkizdere’de Şenlik yapılan Dağ Horozu avlayanlara ise 9 bin lira ceza uygulanacağı belirtilmiş..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi