BU DAVRANIŞLARI GEÇMİŞTE DE BAZI HAD BİLMEZLERDEN GÖRDÜK

Sendika 01.10.2021 - 00:37, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2848+ kez okundu.
 

BU DAVRANIŞLARI GEÇMİŞTE DE BAZI HAD BİLMEZLERDEN GÖRDÜK

Gün içerisinde yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada gündeme gelen Artvin Kemalpaşa İlçesi Kaymakamı M. Faruk SAYGIN’ın okul ziyaretinde bulunduğu sırada kendisine ‘hoş geldiniz’ diyen öğretmeni hadsizse sınıftan kovma haberi, tüm eğitim emekçilerini derinden yaralamıştır.   Pandemi sürecinin en ağır vaka ve ölüm oranlarını yaşadığımız şu süreçte; bu ülkenin evlatlarının öğrenme kayıplarını ortadan kaldırmak için canla başla çalışan öğretmenlerin emeklerinin görmezden gelinmesi bir yana, sözde amirlerince böyle aşağılayıcı tutumlara maruz bırakılması affedilecek bir durum değildir. İlleri, İlçeleri yöneten valilerin ve kaymakamların şu süreçte eğitim ortamlarının güvenliği, hijyeni ve fiziksel diğer ihtiyaçlarını karşılama noktasında çaba harcamaları ve katkı sunmaları gerekirken, kendi egolarını tatmin etmek, çalışıyormuş gibi görünmek için sınıf mahremiyetini hiçe sayarak okulları ve sınıfları ziyaret etmeleri hiçbir gelişmiş ülkede ve evrensel eğitim normları içerisinde görülmeyecek bir yaklaşımdır. Eğitimiş sadece üyelerini değil, nitelikli ve bilimsel temelli eğitimi bu ülkenin çocuklarına sunmaya çalışan hiçbir eğitim emekçisinin bu gibi had bilmez davranışlara maruz bırakılamayacağının kavgasını ve mücadelesini hep vermiştir, hep de vermeye devam edecektir. Biz Eğitim emekçileri, bu aşağılayıcı tavır ve söylemleri geçmişte de bazen bakanlardan, valilerden, kaymakamlardan bazen de eğitimle uzaktan yakından ilgisi olmayan had bilmez kişilerden gördük. Bu, ülkemizin evlatlarına ve geleceğine hizmet etmemiz önünde bir engel olmayacaktır. Aksine bu ülkenin evlatlarını, Atatürk İlke ve Devrimleri ile Cumhuriyetin kurucu felsefesi ışığında yetiştirerek ayrım yapmaksızın Türk Milletinin refah içerisinde yaşaması için çaba harcayacak; liyakatli, hümanist yönetim kadroların oluşması için var gücümüzle çalışacağız.   RİZE EĞİTİM-İŞ YÖNETİM KURULU

Gün içerisinde yazılı ve görsel basın ile sosyal medyada gündeme gelen Artvin Kemalpaşa İlçesi Kaymakamı M. Faruk SAYGIN’ın okul ziyaretinde bulunduğu sırada kendisine ‘hoş geldiniz’ diyen öğretmeni hadsizse sınıftan kovma haberi, tüm eğitim emekçilerini derinden yaralamıştır.

 

Pandemi sürecinin en ağır vaka ve ölüm oranlarını yaşadığımız şu süreçte; bu ülkenin evlatlarının öğrenme kayıplarını ortadan kaldırmak için canla başla çalışan öğretmenlerin emeklerinin görmezden gelinmesi bir yana, sözde amirlerince böyle aşağılayıcı tutumlara maruz bırakılması affedilecek bir durum değildir. İlleri, İlçeleri yöneten valilerin ve kaymakamların şu süreçte eğitim ortamlarının güvenliği, hijyeni ve fiziksel diğer ihtiyaçlarını karşılama noktasında çaba harcamaları ve katkı sunmaları gerekirken, kendi egolarını tatmin etmek, çalışıyormuş gibi görünmek için sınıf mahremiyetini hiçe sayarak okulları ve sınıfları ziyaret etmeleri hiçbir gelişmiş ülkede ve evrensel eğitim normları içerisinde görülmeyecek bir yaklaşımdır. Eğitimiş sadece üyelerini değil, nitelikli ve bilimsel temelli eğitimi bu ülkenin çocuklarına sunmaya çalışan hiçbir eğitim emekçisinin bu gibi had bilmez davranışlara maruz bırakılamayacağının kavgasını ve mücadelesini hep vermiştir, hep de vermeye devam edecektir. Biz Eğitim emekçileri, bu aşağılayıcı tavır ve söylemleri geçmişte de bazen bakanlardan, valilerden, kaymakamlardan bazen de eğitimle uzaktan yakından ilgisi olmayan had bilmez kişilerden gördük. Bu, ülkemizin evlatlarına ve geleceğine hizmet etmemiz önünde bir engel olmayacaktır. Aksine bu ülkenin evlatlarını, Atatürk İlke ve Devrimleri ile Cumhuriyetin kurucu felsefesi ışığında yetiştirerek ayrım yapmaksızın Türk Milletinin refah içerisinde yaşaması için çaba harcayacak; liyakatli, hümanist yönetim kadroların oluşması için var gücümüzle çalışacağız.

 


RİZE EĞİTİM-İŞ YÖNETİM KURULU

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi