Busenaz Sürmeneli: Şampiyon kulübe şampiyon sporcu yakışır

Spor 16.05.2022 - 23:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2310+ kez okundu.
 

Busenaz Sürmeneli: Şampiyon kulübe şampiyon sporcu yakışır

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda dünya şampiyonu olan boksör Busenaz Sürmeneli, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi. Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 66 kilogramda ringe çıkan milli boksör Busenaz Sürmeneli, Özbek rakibi Navbakhor Khamidova’yı yenerek yarı finale yükseldi.   Trabzonspor Kulübü'nün de spocusu olan Busenaz Sürmeneli, Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın sekizinci gününde Özbek rakibi Navbakhor Khamidov ile karşılaştı. Milli sporcu, üstün götürdüğü maçı hakem kararıyla kazanarak adını yarı finale yazdırdı. '   ŞAMPİYON KULÜBE ŞAMPİYON SPORCU YAKIŞIR'   Karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada yarı finale yükseldiği için çok mutlu olduğunu belirten Busenaz, “Bir önceki Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya kazanmıştım. Burada da şampiyon olup İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum" dedi. Şampiyonada mücadele eden adaşı Buse Naz Çakıroğlu ile iyi sonuçlar aldıklarını söyleyen milli boksör, “Buse Naz’lar kadın boksunu olimpiyatlar olsun, dünya şampiyonları olsun yukarılara taşıyor. Hep final ve şampiyonluklara oynuyoruz. İnşallah takım olarak da en yukarıda oluruz" diye konuştu. Futbol takımının şampiyonluğu sonrası kendisinin de altın madalya ile şehre dönmeyi istediğini belirten Sürmeneli, "Trabzon’un çocuğuyum, Trabzonsporluyum, Trabzonspor Kulübü sporcusuyum. Şampiyon bir kulübe şampiyon bir sporcu yakışır. Burada da şampiyon olup şehrime şampiyonluk madalyamla gitmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Milli boksör, 18 Mayıs Çarşamba günü yarı finalde Taylandlı Janjaem Suwannapheng ile karşılaşacak. 

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda dünya şampiyonu olan boksör Busenaz Sürmeneli, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi. Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 66 kilogramda ringe çıkan milli boksör Busenaz Sürmeneli, Özbek rakibi Navbakhor Khamidova’yı yenerek yarı finale yükseldi.

 

Trabzonspor Kulübü'nün de spocusu olan Busenaz Sürmeneli, Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın sekizinci gününde Özbek rakibi Navbakhor Khamidov ile karşılaştı. Milli sporcu, üstün götürdüğü maçı hakem kararıyla kazanarak adını yarı finale yazdırdı. '

 

ŞAMPİYON KULÜBE ŞAMPİYON SPORCU YAKIŞIR'

 

Karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada yarı finale yükseldiği için çok mutlu olduğunu belirten Busenaz, “Bir önceki Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya kazanmıştım. Burada da şampiyon olup İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum" dedi. Şampiyonada mücadele eden adaşı Buse Naz Çakıroğlu ile iyi sonuçlar aldıklarını söyleyen milli boksör, “Buse Naz’lar kadın boksunu olimpiyatlar olsun, dünya şampiyonları olsun yukarılara taşıyor. Hep final ve şampiyonluklara oynuyoruz. İnşallah takım olarak da en yukarıda oluruz" diye konuştu. Futbol takımının şampiyonluğu sonrası kendisinin de altın madalya ile şehre dönmeyi istediğini belirten Sürmeneli, "Trabzon’un çocuğuyum, Trabzonsporluyum, Trabzonspor Kulübü sporcusuyum. Şampiyon bir kulübe şampiyon bir sporcu yakışır. Burada da şampiyon olup şehrime şampiyonluk madalyamla gitmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Milli boksör, 18 Mayıs Çarşamba günü yarı finalde Taylandlı Janjaem Suwannapheng ile karşılaşacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi