BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZKAN SÜMER’E BÜYÜK VEFA

Spor 02.09.2021 - 12:13, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2746+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZKAN SÜMER’E BÜYÜK VEFA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk futbolunda iz bırakan Özkan Sümer Anısına “Ufuk Çizgisindeki Adam Özkan Sümer” isimli kitabı yayınladı. Cengiz Özkabekir’in koordinatörlüğünde hazırlanan kitapta Ahmet Çakır, Cengiz Özkarabekir, Erdal Hoş, İhsan Öksüz, Sevecan Tunç ve Sunay Akın’ın yazıları yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kitabın önsöz yazısında Özkan Sümer’in sadece Trabzonspor’un değil Türk sporunun simgesi haline geldiğini belirtiyor. Bu kitabın kahramanı Türk sporunun yetiştirdiği en önemli ilim ve fikir insanlarından biri; “futbol” ve “altyapı” denildiğinde akla gelen ilk ismiydi. Müstesna karakteri, mizah anlayışı, aykırı duruşu ve keskin zekâsıyla hafızalarda unutulmayacak izler bıraktı. Kitabımızın kahramanı Özkan Sümer, 80 yıllık ömrünü futbola adayan bir ustaydı. O, şu dünyada çok az insana nasip olacak bir başarı öyküsünü yaşamına sığdırdı. Adanmışlığı, ileri görüşlülüğü ve yenilikçiliğiyle çağının ötesinde bir dehaydı. Ufuk Çizgisindeki Adam, yalnızca Özkan Sümer’in yaşam öyküsüne ışık tutmakla kalmıyor; hayatının tanığı olan dostlarının gözünden de bir Özkan Sümer portresi çiziyor. Dahası futbol albümünün en unutulmaz fotoğraflarını da sayfalarına taşıyor. Özkan Sümer’in ülke futboluna bıraktığı mirası daha iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmak için bir başucu eseri. Kitaba materyal desteği vermenin kıvancını hep yaşayacağım.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk futbolunda iz bırakan Özkan Sümer Anısına “Ufuk Çizgisindeki Adam Özkan Sümer” isimli kitabı yayınladı. Cengiz Özkabekir’in koordinatörlüğünde hazırlanan kitapta Ahmet Çakır, Cengiz Özkarabekir, Erdal Hoş, İhsan Öksüz, Sevecan Tunç ve Sunay Akın’ın yazıları yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kitabın önsöz yazısında Özkan Sümer’in sadece Trabzonspor’un değil Türk sporunun simgesi haline geldiğini belirtiyor.

Bu kitabın kahramanı Türk sporunun yetiştirdiği en önemli ilim ve fikir insanlarından biri; “futbol” ve “altyapı” denildiğinde akla gelen ilk ismiydi. Müstesna karakteri, mizah anlayışı, aykırı duruşu ve keskin zekâsıyla hafızalarda unutulmayacak izler bıraktı. Kitabımızın kahramanı Özkan Sümer, 80 yıllık ömrünü futbola adayan bir ustaydı.

O, şu dünyada çok az insana nasip olacak bir başarı öyküsünü yaşamına sığdırdı. Adanmışlığı, ileri görüşlülüğü ve yenilikçiliğiyle çağının ötesinde bir dehaydı.

Ufuk Çizgisindeki Adam, yalnızca Özkan Sümer’in yaşam öyküsüne ışık tutmakla kalmıyor; hayatının tanığı olan dostlarının gözünden de bir Özkan Sümer portresi çiziyor. Dahası futbol albümünün en unutulmaz fotoğraflarını da sayfalarına taşıyor. Özkan Sümer’in ülke futboluna bıraktığı mirası daha iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmak için bir başucu eseri.

Kitaba materyal desteği vermenin kıvancını hep yaşayacağım.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi