ÇAY KANUNU'NA BİR İSYAN DA PALİÇ'TEN. ÜRETİCİ ÖZEL SEKTÖRÜN İNSAFINA BIRAKILACAK

21.06.2022 - 14:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2369+ kez okundu.
 

ÇAY KANUNU'NA BİR İSYAN DA PALİÇ'TEN. ÜRETİCİ ÖZEL SEKTÖRÜN İNSAFINA BIRAKILACAK

Rize Ziraat Odası Başkanlığı Nevzat Paliç Ak Parti tarafından TBMM'ne sunulan ÇAY KANUNAU' ile şilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı ve Kanunda üretici aleyhine hususlar bulunduğunu ifade ederek Mecliste eksik hususların giderilmesini talep etti. İŞTE PALİÇ'İN ÇAY KANUNU İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan Çay Kanunu teklifini incelediğimizde maalesef üreticiyi korumayacağı kanaatine varmaktayız. Yaş Çay alım taban fiyatı içermeyen ve Yaş Çay alım fiyatını belirleme görevini Ulusal Çay Konseyine veren Çay kanun teklifi Yaş Çay üreticisini özel sektöre teslim edecektir. (Ulusal çay konseyinde 6 tane sanayici temsilcisi,1 tane bakanlık temsilcisi 2 tane üretici temsilcisi vardır.) Yaş Çay üreticisi özel sektörün insafına bırakılmamalıdır. Yaş Çay alımında taban fiyat olmayışı önceki yıllarda olduğu gibi özel sektörün düşük fiyatlardan çay almasına ve üreticinin emeğinin yok olmasına neden olmaktadır. Çay kanunu bu şekliyle kabul etmek Yaş Çay üreticisini mağdur edeceği açıktır. Çay kanun maddelerinin tekrar gözden geçirilmesini ve iyileştirmelerin yapılmasını ilgililerden arz / rica ederiz.  

Rize Ziraat Odası Başkanlığı Nevzat Paliç Ak Parti tarafından TBMM'ne sunulan ÇAY KANUNAU' ile şilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı ve Kanunda üretici aleyhine hususlar bulunduğunu ifade ederek Mecliste eksik hususların giderilmesini talep etti.


İŞTE PALİÇ'İN ÇAY KANUNU İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI


Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan Çay Kanunu teklifini incelediğimizde maalesef üreticiyi korumayacağı kanaatine varmaktayız. Yaş Çay alım taban fiyatı içermeyen ve Yaş Çay alım fiyatını belirleme görevini Ulusal Çay Konseyine veren Çay kanun teklifi Yaş Çay üreticisini özel sektöre teslim edecektir. (Ulusal çay konseyinde 6 tane sanayici temsilcisi,1 tane bakanlık temsilcisi 2 tane üretici temsilcisi vardır.) Yaş Çay üreticisi özel sektörün insafına bırakılmamalıdır. Yaş Çay alımında taban fiyat olmayışı önceki yıllarda olduğu gibi özel sektörün düşük fiyatlardan çay almasına ve üreticinin emeğinin yok olmasına neden olmaktadır. Çay kanunu bu şekliyle kabul etmek Yaş Çay üreticisini mağdur edeceği açıktır. Çay kanun maddelerinin tekrar gözden geçirilmesini ve iyileştirmelerin yapılmasını ilgililerden arz / rica ederiz.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi