ÇAY ÜRETİCİLERİ SONUNDA MİLLİ GÜVENLİK SORUNU DA OLDU

Siyaset 11.05.2022 - 12:08, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1626+ kez okundu.
 

ÇAY ÜRETİCİLERİ SONUNDA MİLLİ GÜVENLİK SORUNU DA OLDU

      TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA   Aşağıda belirtilen sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. Av. Uğur BAYRAKTUTAN                                                                                                              Artvin Milletvekili         Çay Meclisi Çalışması adı altında toplanan Karadenizli Çay üreticileri, çayda yaşanan sorunların çözümü için çay tarımı yapılan 4 ilde (Artvin, Rize, Trabzon, Giresun) imza stantları kurarak, üreticiler ve vatandaşlar için imza kampanyası düzenlemiş, tüm Doğu Karadeniz'de sürdürdükleri Çay Meclisleri çalışmalarının tamamlanmasının ardından 12 Mayıs tarihinde toplanan imzaların ve taleplerinin yer aldığı dilekçeleri, ÇAYKUR ve Tarım bakanlığına iletmek üzere ÇAYKUR’a yürüyüş yaparak bina önüne basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştur.       Ancak Çay üreticileri topladıkları imzaları ve dilekçeleri ÇAYKUR’a teslim edecekleri 12 Mayıs Perşembe günü Rize Valiliği tarafından eylem yasağı ilan edilmiştir.       Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada “İlimizdeki huzur ve güven ortamını bozmak amacıyla kişi ve gruplarca suni gerekçeler oluşturarak basın açıklaması, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapacakları alınan istihbari bilgiler ve sosyal medya paylaşımlarından anlaşılmıştır” ifadeleri kullanılmıştır. Yasak kararının açıklamasında ayrıca “Milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” gerekçe gösterilmiştir         Bu Bağlamda;     Doğu Karadeniz’de Çay Üreticilerinin yaşadığı sorunlar “suni gerekçeler” midir?    Devletin resmi kurumlarına toplanılan imzaların ve talep dilekçelerinin iletilmesi huzur ve güven ortamını nasıl bozacaktır?   Çay tarımında yaşanan sorunları dile getirecek Çay üreticileri hangi açıdan bir Milli Güvenlik sorunudur?   Cumhuriyetin temel nitelikleri devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması çay üreticilerinin taleplerini görmezden gelerek, çay üreticisinin hakkını, emeğinin karşılığını istemelerini yasaklayarak mı sağlanacaktır?

      TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıda belirtilen sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.


Av. Uğur BAYRAKTUTAN                                                                                                              Artvin Milletvekili

 

     
Çay Meclisi Çalışması adı altında toplanan Karadenizli Çay üreticileri, çayda yaşanan sorunların çözümü için çay tarımı yapılan 4 ilde (Artvin, Rize, Trabzon, Giresun) imza stantları kurarak, üreticiler ve vatandaşlar için imza kampanyası düzenlemiş, tüm Doğu Karadeniz'de sürdürdükleri Çay Meclisleri çalışmalarının tamamlanmasının ardından 12 Mayıs tarihinde toplanan imzaların ve taleplerinin yer aldığı dilekçeleri, ÇAYKUR ve Tarım bakanlığına iletmek üzere ÇAYKUR’a yürüyüş yaparak bina önüne basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştur.

     
Ancak Çay üreticileri topladıkları imzaları ve dilekçeleri ÇAYKUR’a teslim edecekleri 12 Mayıs Perşembe günü Rize Valiliği tarafından eylem yasağı ilan edilmiştir.

     
Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada “İlimizdeki huzur ve güven ortamını bozmak amacıyla kişi ve gruplarca suni gerekçeler oluşturarak basın açıklaması, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapacakları alınan istihbari bilgiler ve sosyal medya paylaşımlarından anlaşılmıştır” ifadeleri kullanılmıştır. Yasak kararının açıklamasında ayrıca “Milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” gerekçe gösterilmiştir

       
Bu Bağlamda;

 

 

  1. Doğu Karadeniz’de Çay Üreticilerinin yaşadığı sorunlar “suni gerekçeler” midir? 

 

  1. Devletin resmi kurumlarına toplanılan imzaların ve talep dilekçelerinin iletilmesi huzur ve güven ortamını nasıl bozacaktır?

 

  1. Çay tarımında yaşanan sorunları dile getirecek Çay üreticileri hangi açıdan bir Milli Güvenlik sorunudur?

 

  1. Cumhuriyetin temel nitelikleri devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması çay üreticilerinin taleplerini görmezden gelerek, çay üreticisinin hakkını, emeğinin karşılığını istemelerini yasaklayarak mı sağlanacaktır?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi